Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

EM uten Norge

Europa Mesterskaberne i lengde løp på rulleskøyter blev endda engang afviklet uten Norge. De øvrige nordiske lande og de største is skøyte nationer var alle på plads til Europa Mesterskaberne i Tyskland i august.

Der er flere nationer som har haft kolossal fremgang de sidste år. Is skøyte nationen Nederland (som selv afviklede EM i fjor) har lavet fantastiske resultater med deres trup. Specielt på bane har de haft stor fremgang, dette skyldes at der er blevet investeret mye tid på eliten og mange er blevet flinke til å kombinere is og rulleskøyter.

Danmark har internationalt gjort seg positivt bermærket de sidste par år, en lille nation som pludselig har fået stor fremgang med flere medaljer ved U18 EM. Nordiske nationer som Finland og Sverige er blevet flinke til å kombinere is treningen med rulleskøyte trening. Således leverede de flere mye overraskende resultater i år. Specielt Finland som stillede med et lag kun bestående af is skøyte løpere overraskede mange.

Det er trist at NSF endda ikke har set muligheten i å kombinere disse 2 idrætter som minder så mye om hindanden, specielt når man ved hvor dårlige is trenings forholdende i Norger er om sommeren.

Sidste nyt er at Danmark nu også er på plads på isen, flere danske rulleskøyte løpere benytter lengde løp på is som vinter trening og 2 har netop kvalificeret seg til EM, dette kun med få måneders trening på is. Derfor bør det også været muligt til neste sommer å stille et norsk landslag på rulleskøyter…..

Chad Hedrick har på bedste vis formåetg å kombinere, han tilhører stadig verdens eliten på rulleskøyter og der er vel ingen der er i tvivl om hans niveau på is skøyter, dette kun med få års trening på is.

Endda engang står jeg klar til å hjelpe NSF med å stille et Inline Landslag på benene, det eneste vi trenger er litt opbakning.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.