Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Uttak og landslag

Landslagsløperne er ikke i Asia. Hvor er de? Ikke var de i Göteborg på NC i alle fall. Er landslagsutøverne for gode til å gå NC, eller for syke, slik vi kan lese om i media? Men jeg ser jo at Øystein Grødum kan piffe senior-landskampen i Arendal med å gå et ekstrapar mot Bob de Jong. Bra med litt piff, det betyr vel at de øvrige deltakerne ikke trekker nok publikum, og at Grødum er frisk. Hva med å få med seg Bøkko og lyse opp en NC snart? Kanskje vi kunne fått litt publikum der også? Vi vet i alle fall hvor deler av landslaget er – hjemme i Arendal. De andre er kanskje på Savalen?

Apropos NC. Hvem gidder vel å reise til Hamar for å stå i utallige timer og fryse innendørs? Eller ta trikken til Valle Hovin for å fryse bakenden av seg og se på ”buljongpar” som ikke greier å gå under 7-blank i regn og motvind? Det er nok så vidt mor og far gidder å stille opp, pluss de som arrangerer (min grenseløse beundring - dere bør få en statue utenfor Valle snart).

Landslagsledelsen er ikke i Asia. Hvor er de? Ikke på NC i alle fall. Er det ikke der det skjer for tiden? Og heller ikke på Hamar. Der skjer det ikke noe. Der er det ikke is før om ei drøy uke. Og ikke har det vært is der heller på en måneds tid. Riksanlegg? Ok. Det er visst Holmenkollen også, og det brukes jo enda sjeldnere, så vi får vel være fornøyd? Men, er landslagsledelsen fornøyd med situasjonen med et riksanlegg for antikviteter, pudler, håndball, rally og data-nerder? Sikkert ikke! Hvor er da engasjementet? Ønsker man ikke å bidra til å skape det trykket som skal til for å på plass en ny arena som kan fortjene betegnelsen ”Riksanlegg for hurtigløp på skøyter”? Engasjementet virker rimelig tynt.

Sponsorene er ikke på skøyteløp, de er heller ikke representert med så mange logoer på bryst og panne. Bortsett fra enkelte lokale, snille ”onkler og tanter” som heier litt ekstra på enkeltutøvere. Heia, vi heier på dere!

Men det er vel ikke så rart at man ikke er tilstede? Det skjer jo så lite rundt idretten vår, det er så få ansikter som lyser. Forbund og landslagsledelse må engasjere seg, skape debatter og liv rundt aktivitetene våre. Men når man ikke engang kan, eller tør engasjere seg i egne utøvere, egne debatter, egne arrangement, egne miljø, egne behov, da virker det håpløst å håpe på å få frem engasjementet hos sponsorer og publikum.

Kanskje både utøvere og ledelse på landslaget bør gå litt i seg selv og vurdere om det snart kunne være på sin plass med litt engasjement rundt de behov skøytesporten har? Dere kan få stikkord av meg: Deltakelse i NC, debattinnlegg knyttet til riksanlegget, behov for flere haller, hvem bør arrangere OL i 2018, kommentarer til WC- og landskamp-uttak og manglende deltakelse i WC, osv. Her er det masse å spise av for den som ikke er mett.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.