Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

WC Asia uten norsk deltakelse

NSF har forståelse for at det å ikke delta i WC i Asia skaper engasjement og etterlater en del spørsmål. Beslutningen er tatt på bakgrunn av en klar målsetting om å oppnå best mulig resultater når mesterskapene starter for fullt på nyåret, samt som et viktig ledd i oppkjøringen mot OL i 2010.

NSF har hatt et ønske om å få til et prosjekt med høydetrening. Dette fordi mesterskap 2006/2007 går i høyden, men også fordi man har hatt positive resultater med høydetrening i forhold til mesterskap i lavlandet (EM i januar). Sesongen etter OL (Torino) er i så måte en ”god” sesong for å starte et slikt prosjekt, slik at en skaffer seg erfaringer frem mot neste OL (Vancouver). For at NSF skulle starte et slikt prosjekt var vi avhengig av støtte og kompetanse fra Olympiatoppen. Avreise til første høydesamling er 27. desember. For å skape beste muligforutsetninger for å lykkes med høydesamlinger, er perioden før en reiser opp i høyden meget viktig. Viktig at man har en god treningsperiode med mye grunntrening i forkant, samt at en er frisk. Deltagelse i WC Asia ville medført mye reisning, tidsforskjeller, ulik bakterieflora, samt en kortere periode hjemme før avreise til høyden. Dette kunne medført større sjanser for sykdom, samt at det ikke er optimale forberedelser treningsmessig og fysiologisk sett. I og med at de mest aktuelle kandidatene for WC Asia også er mellomdistanse løpere, og 1000m/1500m i Salt Lake er hovedmålet, så ble avgjørelsen tatt om ikke deltagelse i WC Asia.

Skal vi prøve ut høydetrening og få effekt, så må vi legge de beste forutsetningene til for å lykkes. OL i 2010 kommer fort, og sjansen for å gjøre de rette tingene i forkant av det mesterskapet må forberedes og prøves ut nå.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.