Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Distanser i norgescupen

Nå er det på tide å lytte til de aktive før distansene i norgescupen blir bestemt. Den siste sesongen har det vært flere merkelige distanseoppsett som har gjort at deltagelsen har vært unødvendig lav. Eksempel NC 4 i Bergen hvor det kun var distanser opp til 1500 meter og NC 10 i Oslo som var det mest ekstreme eksempelet. Lørdag 1000 og 3000 meter. Søndag 100 og 10.000 meter. Her burde det ikke vært noe problem å lagt inn både 500 og 1500 meter i tillegg.

Det er merkelig at NSF ikke har klart å legge inn en eneste lagtempo i norgescupen når dette stod på OL-programmet. Lagtempo og fellesstart ville gitt løperne avkobling fra de individuelle distansene og være svært god trening for mellomdistanse/langdistanse.

Håper flere regioner og klubber kan komme med innspill slik at også de aktive kan være med å påvirke når distansene skal bestemmes. Eksempel: Fredag: Lagtempo eller fellesstart på ettermiddag/kveld. Lørdag: 500 - 1000 - 3000 meter. Søndag 500 - 1500 - 5000 meter.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.