Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Uttakskriterier

Noen korte kommentarer til Arild Gjerde og uttakskriterier. Etter mine erfaringer, gjelder kun disse kriterier hvis disse er til beste for NSF (evt sportssjef/trener). Av familieårsaker er jeg veldig inhabil i EM-saken, men jeg klarer ikke å se at de fire mannlige løperne som deltok der, var de beste etter uttakskriteriene. Et annet eksempel, er uttaket av Eirik Lunde Pedersen til WC denne sesongen. Jeg synes det er vanskelig å se at han har prestert etter NSF sine kriterier om å være blant de 20-25 beste. Da ser jeg bort ifra WC i Inzell, der kun halve verdenseliten var med. I sin første WC i Torino plasserte han seg rundt 20. plass i gruppe B. At NSF likevel sendte ham videre til flere WC-konkurranser, må vel da anses som å bryte kriteriene? Hva skulle det da tilsi om sportssjefen sin stilling, etter dine betraktninger, Arild? I Inzell fulgte han riktignok kriteriene, men da var vel Peter Mueller eneste amerikaner med skøyter på beina. I Collalbo noe seinere, var han oppe på 9. plass i B-gruppa som best (også utenfor kriteriene).

Jeg må legge til at jeg absolutt ikke mener å si noe galt om Eirik. Han viste tidlig at han hadde gjort fine framskritt, og det er derfor det absolutt rette å tilby ham nye utfordringer som WC-deltakelse kan gi ham. Men det er synd at de samme reglene som ble sett bort ifra i tilfellet Eirik, nå skal stoppe tre fremadstormende jenter i å møte tøff motstand i junior-VM.

Hvorfor har NSF sett bort fra kriteriene med tanke på Eirik, mens jentene nå stoppes med henvisning til samme kriterier?

Til slutt, hva har dårlige plasseringer i WC gjort med Eirik? Med et svært dårlig bakgrunnsmateriale kan vi si at han har klatret på resultatlistene. Kan det bety at det var fornuftig å bryte kriteriene?
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.