Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

EM-uttaket

Da jeg føler meg rimelig nøytral i konflikten som har oppstått rundt uttaket, tenkte jeg å komme med noen ytringer her.

Parhestene Mueller/Aamodt har gjort en utmerket jobb med og få satt skøyte-Norge på kartet, og det er vel de fleste enige om.

Føler likevel at siste EM-uttak er et lite slag i trynet på den typiske «allrounderen». Det som bekymrer meg noe her, er den signaleffekten NSF her gir til yngre løpere, nemlig: glem allround, og fritt fram for mer spesialisering, noe som igjen vil gi enda flere 1000-1500m løpere, og en og annen langdistanseløper. Spesialistene har OL, de har WC (som selvsagt må bli bedre) og de har VM-enkelt. Jeg synes da at det blir feil og prioritere en evt. pallplassering i et sammenlagt-mesterskap.

Jeg tilhører fortsatt den gamle skolen og tror faktisk at skal vi løfte oss enda et hakk, ja så trenger vi en EM- eller VM-vinner i allround.

Vi trenger altså flere Bøkko'er, men da må de som har et potensiale på alle distanser, få sjansen i allround-mesterskap.

Vi må tørre og se litt lengre frem enn OL i Torino.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.