Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Lensherrene

Ben H. Pedersen (raske sprintgener på isen i de tidlige tenårene) peker på et generellt samfunnsproblem. Ildsjeler og ekte visjoner drukner ofte i latterlige maktkamper hvor den ekte kjærligheten til idretten er fraværende. Altfor mange deltar av helt andre grunner enn ekte skøyteinteresse.
 
Visjoner og nytenking fordrer mindre navlebeskuelse og evne og mot til å hente impulser fra nye hold. Men, skøytesportens klassiske egenart må IKKE forandres til et "tilpasset" sirkus for å tekkes det man tror markedet "vil ha" i en rask og omskiftende tid. Lange sykkelløp som Tour de France er svært populært selv om øvelsene tar lang tid. Det har med kultur å gjøre. Forslaget om å fjerne 10.000m var derfor et bevis for en kortsiktig og sirkusaktig tenkning uten kulturell forståelse. I Nederland og noen andre land er lange løp som 10.000 samt hel og halv maraton svært populære øvelser. Klassikere som ”ellevebyersløpet” i Nederland, Solentunaloppet i Sverige, Finland Ice Marathon og Long Distance Race i Ottawa, Kanada er eksempler på lange løp som skaper begeistring og glede – og er viktige kulturelle begivenheter som fremmer skøytesporten og idrettsgleden. Hvor er visjonene i NSF – og hva går de ut på?
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.