Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Hvor skal vi diskutere?

Vi er mange som gjerne debatterer hvilke mål skøytesporten kan ha, og hvordan vi best kan nå dem – men mangelen på egnede fora er blitt stadig mer påtakelig. Under fjorårets skøyteting ble hele behandlingen av forbundets handlingsplan avlyst! Det ville da vært mer enn naturlig at denne ble presentert på det lovpålagte kretsledermøtet høsten 05. Men hva skjedde med kretsledermøtet? Ikke avholdt!

Regionene har tidligere hatt møter med den sportslige ledelsen. Men opplever de å bli hørt – dvs at den andre parten gir inntrykk av å lytte i det minste noenlunde interessert? Neppe, ellers ville det vært færre innlegg på denne siden!

Ettersom det ikke er mulig å skape interne debatter, renner det i ny og ne over for noen i åpne fora slik som dette - noe som straks blir brukt mot dem. Sakesløse skøyteentusiaster sender mail til Aamodt eller andre – og jeg, som i den sammenheng er fullstendig utenforstående, får høre sterk negativ omtale av denne enkeltpersonen fra et styremedlem i forbundet. Sånt er lite fremmende for lysten til å komme med innspill!

Ja, vi debatterer gjerne uttakskriterier også, men tilsynelatende har mangelen på respekt for kriteriene vært et vesentlig større problem enn ordlyden. Tidligere i år eksemplifisert ved f.eks Henrik Christiansen, Mari Hemmer, Odd Borgersen m.fl. Etter det jeg forstår skal det denne gangen være brukt som grunnlag for å ikke ta ut jenter at de ikke er bedre enn ca nr 28-30 – og det kreves «mulighet til å bli blant de 20-25 beste». Hvor god bakgrunnskunnskap skal du egentlig ha for å være helt sikker på at nr 28 ikke kan klare en 24. plass? Hva slags signal sender det til løperen at man helt ser bort fra framgang som en mulighet? Og hvor oppdatert er egentlig uttaksansvarlig Finn Aamodt på formkurven til junior jenter i Norge?

Dette er faktisk første gang vi velger å ikke sende deltakere til junior-VM jenter. Hva slags signaler sender dette til både skøyte-Norge og resten av verden? Og når i all verden skal vi få en anledning til å debattere slike spørsmål?
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.