Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

En mann for fremtiden

Det var under europamesterskapet i Vikingskipet sist vinter jeg for alvor fikk øynene opp for Håvard Bøkko. 18 år og bronsemedalje. Da tok han steget fra morgendagens til dagens skøyte-ess.

I år fortsetter han å bekrefte sin soliditet, både under NM – enkeltdistanser og under World cup på Thialf. Bøkko er både god og jevn, dette gjør han til et alle tiders allround – emne. Ikke siden Koss sine glansdager har vi vel sett noe slikt.

Han har som sagt jevnheten, dessuten viser hans langdistanseløp stayer – evne, rundetidene er ofte imponerende stabile. Også sprinten er god. Dermed kommer mellomdistansene, altså 1500 meteren, nærmest av seg selv. Vi har alt nevnt Koss. Hvis Bøkko ellers minner om noen, kunne det kanskje være Fornæss eller Gontsjarenko? Det er de store allrounderne som blir levende som skøytekonger. Sprinterne blir ikke konger i den forstand, de er store på en annen måte.

5000 meteren i Herenveen viser at Norge har bredde. Ervik og Grødum har ikke sagt sitt siste ord på langdistansene. Og vi har en herre ved navn Borgersen, samt Sverre Haugli. Meget lovende. Og sistnevnte med søster Maren, vi sier ikke mer.

Håvard Bøkkos måte å te seg på, uttale seg på, osv. vekker popularitet. Dette er egenskaper som kommer godt med på veien mot kongeverdigheten. Det er en verden også utenfor isen, utenom konkurransene.

Og det er som Hans Trygve Kristiansen sier i dag, det må være balanse mellom uttalelser og prestasjoner. Nå gjelder det å ta tiden til hjelp, å skynde seg langsomt. Det er ingenting som haster. Som Kuppern sa en gang: «Vi må ikke bli for ivrige».

Nå kan vi bare glede oss, til Berlin i første omgang. Som nettopp sagt her i spaltene, vær raus med uttagningene.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.