Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Nytenkning?

Det er alltid en fordel å lese et innlegg før man svarer på det. Jeg vil derfor oppfordre Henning Hagelund til å lese mitt forrige innlegg en gang til.

Da vil han forhåpentligvis se at jeg ikke kritiserer «nytenkning», men den evige repetisjonen av gamle og så langt mislykkede forsøk på å «fornye» skøytesporten. Og ikke minst den negative tenkningen som har preget skøytesporten i mange år: Skøyteløp er gammeldags og kjedelig, og må forandres drastisk om noen skal bry seg.

Det jeg etterlyser, er virkelig nytenkning ­ som gjennomskuer gammeldagse forestillinger om at all forandring er «fremskritt», og åpner for å se kulturelle sammenhenger og historiske perspektiver og bruke dem for alt de er verdt.

Den negative trenden må brytes ­ og det skjer ikke om man bare gjentar samme gamle leksa om «norsk sidrompethet» og fortsetter å snu kappen etter værmeldingen fra i går.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.