Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norgescup

Norgescup 2005-2006 er avsluttet, og det har allerede vært flere innlegg som har hatt synspunkter på dette. Jeg tror det er viktig å stille spørsmålet: Hva ønsker vi med norgescupen?

Jeg håper og tror at dette skal være et godt sportslig tilbud til våre beste løpere på senior- og juniorsiden. Jeg skriver med vilje beste løpere, da jeg er av den oppfatning at hvis våre landslagsløpere er hjemme, bør de kunne delta på 1 eller flere distanser. Dette vil gi økt interesse fra media og gi våre nest beste et mål på hvor de står.

Hvordan gjøre NC mer interessant for løperne? Jeg mener en kombinasjon av attraktive premier og bedre/endret distanseoppsett er løsningen. Attraktiv premiering både på hvert stevne og sammenlagt, vil kunne gi bedre oppslutning. Høyere premiering sammenlagt vil føre til at løperne også går stevner utendørs, og dermed også forhindre at klubber går i underskudd ved sine arrangementer. Idag er det et faktum at arrangører av utendørs NC-stevner taper flere tusen kroner på sine arrangement. Jeg har forståelse for at utøverne helst vil gå NC i Vikingskipet, men per dato er det ikke mulig (eller ønskelig) at alle NC går innendørs.

Jeg er overbevist om at uten en hovedsponsor som kan spytte in et femsifret beløp, vil NC aldri bli interessant. Fortsett med minst de premiene som man har idag på hvert enkelt stevne og i tillegg en sammenlagtpremie på f.eks kr 10000 til nr 1 på alle distanser, deretter 1/3 premiering. Det må være mulig for Norges Skøyteforbund å få en sponsor til NC. Norsk skøytesport er i fremgang, og en oppgradering av NC vil også være en verdifull oppmuntring for våre nest beste. Det er faktisk blant disse framtiden til norsk skøytesport ligger. Skøyteforbundet MÅ derfor forsøke å finne en sponsor for NC!

Med forbedret distanseprogram mener jeg f.eks at det alltid bør være med en 500m. Vi har i år hatt stevner der det har vært 1000m og 3000m på dag 1, deretter 100m og 5000m/10000 på dag 2. Det er vel ingen overraskelse for noen at deltagerantallet på dag 2 da blir dårlig? Distanseoppsettet må være slik at løperne ønsker å gå begge dager.

Jeg håper at vi kan diskutere dette på årets ledermøte, og ikke minst at løperne engasjerer seg i dette.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.