Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Vikingskipet og skøytehall i Oslo

Som en oppfølging av innlegget til Tor Anders Offerdal:

Hvorfor må reparasjonen av kuldeanlegget i Vikingskipet foregå akkurat under den korte perioden med sommeris? Vikingskipet er fra før en hall med altfor liten istid. Uavhengig av dette er det et stort behov for en skøytehall i Oslo - Norges eneste storby.

Bortsett fra den spesielle og uventede situasjonen som fort kunne ha blitt enda langt alvorligere under det siste EM har Vikingskipet fungert bra som mesterskapsarena. Men på Hamar har WC trukket så altfor lite publikum pga. liten befolkningsmengde i nærområdet og lite markedsføring. Blant annet derfor trenger vi en skøytehall der det bor flest folk i landet.

Vi trenger en skøytehall med langt mer istid enn det det er i Vikingskipet. Desto flere som benytter skøytehallen på fritiden desto bedre grunnlag gir det for en skøytehall med mye istid, gjerne i alle årstider. Blant annet derfor trenger vi en skøytehall der det bor flest folk i landet.

Der det bor mange mennesker bør folk kunne stikke innom skøytehallen for å gå på skøyter etter jobb eller skole eller på fridager. Blant annet derfor trenger vi en skøytehall der det bor flest folk i landet.

Vi trenger en skøytehall som i tillegg til hurtigløp brukes til andre isaktiviteter. Vi trenger en skøytehall som har økonomi til å drives uten å måtte skaffe seg inntekter fra aktiviteter som ikke foregår på is. I Vikingskipet har det til overmål vært bedrevet ballidrett på indre bane under et så viktig stevne som NM! Blant annet derfor trenger vi en skøytehall der det bor flest folk i landet.

En skøytehall i Oslo må bli en hall for store mesterskap og en hall for et eventuelt OL i Oslo med en tilskuerkapasitet på minst det samme som i Vikingskipet. Noe mindre skøytehaller bør bygges i Norges nest største byer. I Stavanger har de kanskje kommet vel så langt i planleggingen som i Oslo.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.