Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Nordmenn i verdenscupen

Jeg gir min fulle støtte til Terje B. Hansens siste innlegg her. Denne gangen følges faktisk ikke engang det svært strenge uttakskriteriet. Dersom det er økonomien som er årsaken til manglende norsk deltakelse i verdenscupen er det nok mange som lurer på hvordan flere andre nasjoner ser seg råd til å sende løpere til verdenscupen i Asia. Riktignok har Finland bedre sprintere enn Norge, men de har råd. Polen har råd. Hviterussland har råd. Dersom skøyteforbundene i disse tre nasjonene har bedre råd enn NSF er jo det flott, men jeg finner det mindre sannsynlig.

NRK TV har likevel sprintverdenscupen på sendeskjemaet sitt denne helgen med sendinger lørdag, NRK1 kl. 14.40-15.40 og søndag, NRK1 kl. 12.00-12.35 (cirkatider). Neste helg har NRK på sendeskjemaet sitt satt opp sprintverdenscupen fra Nagano lørdag, NRK1 kl. 10.05-10.25 og 12.25-12.55 og søndag, NRK2 kl. 11.30-12.45. Det blir til sammen ca. tre og en halv time over to helger med for det meste sekssifret antall seere (kanskje lavere på NRK2). Det er flott og vi bør være glade for at NRK likevel ser ut til å sende. Men vurderer ikke NSF det slik at verdien av merprofileringen av hurtigløp i Norge med nordmenn i sprintverdenscupen er større enn kostnaden ved å delta?

I tillegg til NRK så sender også SportN fra verdenscupen. Denne helgen søndag kl. 12.00-13.00 og natt til mandag kl. 01.00-01.45 samt mandag kl. 17.00-17.40 og neste helg fra Nagano natt til søndag kl. 00.00-01.30.

Dersom forbundet i samråd med løperne har kommet frem til at trening hjemme er så sterkt å foretrekke fremfor å reise over mange tidssoner rundt en og halv måned før sprint-VM, så fortell oss gjerne det. I så fall vurderes fordelene ved å være hjemme større enn alle de fordelene det har ved å være med i verdenscupen, bl.a. de fordelene som Terje B. Hansen beskriver i sitt innlegg.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.