Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skandalen på Geithus

Det har de senere år vært en rekke mindre uttaksskandaler i norsk hurtigløp. Dette EM-uttaket er i idrettssammenheng en stor skandale. Enhver oppgående person som er det minste glad i skøytesporten vil ikke forsvare utestengelsen av Mari Hemmer fra EM 2007. Jeg tror i det lengste at det er Peter Mueller og ikke Øystein Haugen som står bak dette og at det Haugen sier til det norske folk på NRK er noe han sier fordi han ikke rakk å tenke seg om. Siden denne skandalen, også etter min oppfatning er større en tidligere uttaksskandaler i dette tiåret (verre en forbigåtte kvinner i uttaket til EM i 2001 og verre enn uttakstabben til EM i 2006) blir det ikke denne gangen bare krasse og i høyeste grad rettmessige protester fra supportere, men også en langt mer offisiell protest fra skøyteklubber. Ingen norske skøyteklubber bør bare sitte i ro å se på dette.

Mitt inntrykk er at Mari Hemmer er en sta løper som har hatt en evne til å komme over tidligere forbigåelser. Nå kan det hende NSF likevel klarer å ødelegge selv henne som skøyteløper. Naturligvis bør også Hedvig Bjelkevik få gå EM med søsteren som reserve. Når ikke engang Hemmer blir tatt ut i første omgang blir det krig i skøyte-Norge! Selv om det var på jordet å ikke ta ut Hemmer til WC i Berlin og Moskva synes jeg det var i overkant å kalle det for en "vendetta" slik det ble gjort på det engelskspråklige diskusjonsforumet Yahoo! Nå synes også jeg at et så sterkt uttrykk kan være på sin plass.

– Det kommer alltid sterke protester etter uttak, sier Øystein Haugen på NRK. Ja, hvorfor det? Noen eller minst en må virkelig gå i seg selv. Det gjelder antageligvis Mueller. Haugen skal få mulighet til å forklare seg og si hva han mener om uttaket og ikke bare leke politiker ved å forsvare noe han forhåpentligvis er sterkt uenig i - i likhet med kanskje 99% av skøyte-Norge. Desto lengre tid uttaksansvarlige får holde på på denne grufulle måten desto lenger tid tar det å rette opp skadene. Det er rystende! Det er fortsatt tid til å snu i denne saken, men det er ingen grunn til å vente i flere dager. NSF, med Terje Andersen i spissen, kan fortsatt få EM-skuta på rett kurs. Trekker dette ut i tid vil det, dersom fornuften til slutt seirer, være grunn til å tro at dette går utover Hemmers og Bjelkeviks EM-forberedelser.

Vi er mange som ser frem til den første sesongen hvor tradisjonen med minst en skandale i norsk hurtigløp hver sesong blir brutt.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.