Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kvinnesatsing

Jeg vil gjerne slenge meg på "kvinnedebatten" her inne. Dere andre som skriver om dette, ønsker flere jenter inn på landslaget. Om det ikke er søstrene Bjelkevik, så noen andre, blir det sagt. Hvilke kvinner i Norge er det som er gode nok for et topp internasjonalt landslag, som Norge faktisk har? Jeg ser ingen jenter andre enn Maren og kanskje også Mari Hemmer, som pr dags dato er gode nok for et landslag. Hadde forbundet hatt mer penger, så kanskje man kunne fylt på med to til, men hva hjelper det? De hadde fått liten nytte av å trene med laget, da de ikke presterer på et høyt nok nivå. Mens Maren klarer faktisk å trene med gutta! Men det er ingen jenter i Norge som klarer å henge på Maren når hun virkelig klemmer til.
 
Men jeg mener ikke at vi ikke skal ha jente løpere, for all del. En løsning kunne kanskje vært å samle de 5-6 beste jentene i landet, fått de på noen samlinger sammen så de kan trene med hverandre. Dette ville de fått mye mer nytte av. Kanskje også Peter, eller Øystein Haugen og/eller Lasse kunne vært med som trenere? Da har man i alle fall kompetanse nok på trenerbiten. Så kan man derfra få frem jenter opp på et høyt internasjonalt nivå.
 
Vi har mange gode jenter i Norge. Jeg kan nevne navn som Frida van Megen, Ida Njåtun og Marthe Skaali, samt et sprinttalent i Jenny Nordby. Vi har mange som nesten er der, det gjelder bare å få spisset litt ekstra for å få de helt opp. Og dette tror jeg forbundet jobber med, men de har rett og slett ikke penger nok. Og det er egentlig ikke greit, men det er heller ikke noe å gjøre noe med.
 
Jeg vil si til alle jenter der ute i skøyte-Norge: Dere får stå på, ikke gi dere og trene godt. Dere kan komme så langt dere vil hvis dere trener nok og riktig. Vi vil ha flere jenter som er gode nok for landslaget neste år!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.