Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kommentar til Terje B. Hansen

Som du sikkert forstår var mitt bruk av ordet ”museumsvokter” (i anførselstegn) utelukkende ment som en humoristisk referanse, og ikke noe forsøk på å plassere deg personlig eller skøytedebatten inn på en politisk/ideologisk skala. Mitt inntrykk er at spørsmål som sammenlagt kontra enkeltdistanser og for/mot 10.000 m IKKE kan plassere debattantene på en slik skala (heldigvis!). For å unngå ytterligere politisering av skøytedebatten erklæres hermed begrepet ”museumsvokter” død og begravet i vår sammenheng!

Jeg blir imidlertid fristet til å bringe forfatteren Dag Solstad inn i debatten. I en artikkel i Tønsbergs Blad 6.4.2002 (om fotball og skøyter), gjengitt i hans bok Artikler 1993-2004, side 262, kan vi lese følgende:

”Rett nok har man sammenlagtmesterskap stadig vekk, men det har fått et tempo over seg som er skøytesporten fremmed. I stedet for lange pauser mellom distansene, arrangerer man nå VM for damer i pausen. Det er ikke det samme, hjerterytmen er forandret, og den nødvendige diskusjonspausen blir forstyrret. Dessuten er VM og EM blitt en del av en pakke, hvor world cup og verdensmesterskap på enkeltdistanser spiller en stor, om ikke større, rolle. Snart fjerner man 10.000-meteren og så har man fått et fullkomment kommersielt produkt, som likevel alltid vil være bortimot uselgelig.”

Dette etter min mening både humoristiske (utsagnet om VM for damer er vel ment slik?), provoserende og tankevekkende innlegg i skøytedebatten er vel et godt eksempel på det som Terje B. kaller ”radical orthodoxy”?

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.