Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Provokasjonen fortsetter

Nå er det offisielle uttaket til WC Erfurt gjort, og NSF ønsker tydeligvis ikke å ta med løpere som ikke er på landslaget.

Spesielt har behandlingen av Mari Hemmer vært grusom i år. Mari har fått en WC-mulighet på sin neste best distanse, 3000 m og gjorde det så bra at hun har klart kravet for deltagelse på WC-finalen i Calgary på distansen. Mari har hatt en framgang som er lagt bedre enn de fleste kvinnelige skøyteløpere har hatt i tilsvarende situasjon. Nytt nå er at Mari har fått tilbud om å delta i Calgary mot å betale utgiftene selv. Men å få (den siste) muligheten til å klare kravet på 5000 m til VM gjennom WC i Erfurt er ikke mulig, selv med de samme fortutsetningene som for finalen.

Etter uttakskriteriene skal NSF kun sende løpere som har mulighet til å bli blant de 20-25 beste, og det kan ikke herske noen tvil om at det ville hun klare. Uttaksløpet for denne verdenscupen var NM på Geithus 16.-17. desember. Der vant Mari 5000m. Hun dokumenterte god form på søndag, hvor hun i landskamp U-23 utklasset uttatte tyske og nederlandske løpere og satte ny banerekord i Chemnitz.

Mari fikk etter et stort press utenfra delta i EM uten å våre med i oppkjøringa sammen med resten av laget. I EM stod vår landslagstrener med ryggen til og ville ikke en gang sekundere en løper for Norge. Dette kan vel ikke godtas, selv om Arne Skuterud gjorde en fremragende jobb der?

I Erfurt skal kun Odd Borgersen og Øystein Grødum gå av elitelandslaget, slik at det er plass til tre løpere til på 10000 m. I uttaksløpet ble Reidar Borgersen nr 3 på distansen foran Eskil Ervik, Sverre Haugli, Henrik Kristiansen og Preben Kristensen. Da burde løpere som Reidar og Preben få muligheten, da det er dokumentert at 10000 er Norges beste distanse. Regionene har stått samlet og sendt brev til sportssjef med kopi til presidenten om anmodning om å bruke fornuft og sende disse tre kvalifiserte løperne (pr nå er det ikke kommet svar). Vi har lagt diskusjonen om penger død, da vi har tilbudt oss å betale utgiftene (noe som NSF har godtatt før i sesongen og vil godta det 14 dager senere i Calgary). Men hva er svaret? NEI?

Som en ekstra provokasjon for oss alle tas det ut juniorer som alle unntatt Christoffer åpenbart ikke er kvalifisert etter uttaksregler som gjaldt før sesongen startet. Jeg vil presisere at jeg ikke har noe i mot at juniorene får prøve seg, men det kan og skal ikke gå utover andre kvalifiserte løpere. Motivet må vel åpenbart være å straffe noen, trøkke dem ned og si «legg opp», dere kommer aldri med så lenge vi bestemmer selv om uttakskriteriene sier noe annet.

Håper hele skøyte-Norge nå støtter oss som mener at vår kjære idrett skal være ærlig, ren, forutsigbar og rettferdig for alle samme hva de heter eller hvordan de ser ut. Kriteriene for uttak må være hvor fort de går i allerede vedtatte uttaksstevner. Kriteriene kan ikke snus midt i sesongen etter hva som passer de ansvarlige.

NSF ved sportssjef må omgående ta styringen, få med seg klubber og regioner og følge allerede vedtatte regler samt vise vilje til samarbeid før bobla sprekker. Da er jeg redd for resultatet. Det verste er at bråket rundt dette siste uttaket kunne vært unngått uten at det går ut over noen, men prestisje er tydeligvis viktigst for noen.

Med de beste ønsker for fremtiden for norsk skøytesport. Samarbeid gjør oss sterke.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.