Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Ikke lett å komme med nye ideer

Det ser ut som om et tidligere inntrykk av et konservativt skøytemiljø slår til for fullt. Det jeg har foreslått er et fattig forsøk på å forelå tiltak som kan skaffe sporten nye tilhengere – seere som aldri har gått på skøyter med lange jern. Jeg har selv aldri gått noe skiskyting, men denne idretten står for meg som et av vinterens høydepunkt. Den innehar alle ingredienser som nevnt i forrige innlegg. Jeg er ikke overrasket hvis skiskyting internasjonalt og nasjonalt mottar betydelige sponsormidler. Dette er ikke bare på grunn av gode kommentatorer, men idretten selv. I motsetning til skøyteløp har skiskyting gjennomgått fornyelser og moderniseringer hvor fellesstart og jaktstart er viktige elementer.
 
Nå er ikke jeg noe ekspert på hurtigløp, men sett utenfra har den eneste endringen (med unntak av fellesstartene i 32) på hundre år vært flyttingen innendørs. Forresten – tidligere avviklet man NM i hurtig- og kunstløp i samme stevne! Kanskje en ide å tygge på nå som også hurtigløp har flyttet inn under tak. Kunstløp og hurtigløp samtidig som på friidrettstevner.
 
Når det gjelder forslaget om jaktstart så foreslår jeg følgende: Vurder det skikkelig, lag et prøvestevne og samarbeid med ISU. Spørsmålet er etter min mening å få nye seere – ikke å tilfredsstille en stadig mindre skare av entusiaster som fortsatt noterer rundetider og poengsummer. Med nye seere kan sporten få flere utøvere og ikke minst – bedre sponsoravtaler.
 
Teknisk sett er det etter min mening uproblematisk å avvikle en 10.000 m jaktstart ved bruk av elektronisk brikke som registrer den enkelte løper og holder rede på rundene. Antall løpere må vurderes nærmere, men med kun en bane bør det bli plass til i alle fall de 8 løperne som ligger best an etter 5000 og som starter med intervall tilsvarende poengsum. Et slikt løp kan inneholde taktiske disposisjoner, nervepirrende forbipasseringer og ikke minst redusere løpsavviklingen 2. dag med flere timer.
 
Lykke til hvis dere tør.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.