Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Jentene

Atter en gang er uttakspolitikken til NSF tema, og atter en gang med god grunn. Men hele temaet er vel for lengst utdebattert. NSF viser på alle mulige måter at en ikke ønsker å bygge opp et damelag over tid ved hjelp av store tropper til verdenscup og mesterskap, mens det motsatte nærmest er tilfelle på herresiden. På damesiden, der bredden er tynn, ønsker en å tynne denne ut ytterligere ved å mobbe potensielle kandidater og utnytte de skjønnsmessige (les ”diffuse”) uttakskriteriene maksimalt (les ”minimalt”).

For meg ble dette underliggende politikk-valget i NSF eksponert fullt ut da en pr. definisjon satte Claudia Pechstein inn på det norske landslaget for 2008, samtidig som en pekte nese til samtlige norske jenter unntatt Maren Haugli. Jeg ser det ikke lenger som en selvfølge at EM-kvoten for 2007 fylles opp med to deltakere – like sannsynlig er det vel at vi henvises til å tiljuble Claudia Pechsteins eventuelle prestasjoner.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.