Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Peter Mueller og trenerjobben

I det siste har det vært stort fokus på Peter Muellers oppførsel i forhold til Mari Hemmer. Jeg må si jeg nesten ble flau over å være medlem av NSF da jeg så hva slags landslagstrener Norge har. Hans oppførsel ligner ikke grisen, og jeg mener slikt ikke har noe i Norge å gjøre!

Han er en av verdens beste trenere, ja – men ikke i Norge. USA og Norge (og Europa generelt) har to helt forskjellige holdninger til blant annet idrett, og derfor mener jeg det er riktigere å ansette en person fra Norge eller et annet europeisk land som landslagstrener.

En annen ting som bør taes opp – er om treningsmetodene hans er riktige. Så klart er han er vanvittig flink til å motivere ”sine løpere” (les: ikke Mari Hemmer). Men hva med resultatene? Jo, alle kan jo ikke være på topp hele tiden, men når et helt landslag svikter resultatmessig, så er det noe galt. Det er ikke alltid sånn i andre idretter (fotball, håndball og andre lagidretter) at det å sparke treneren er den beste løsningen. Men jeg mener det er det i skøyter nå. En trener har utrolig mye å si for en utøver, og når samspillet ikke lenger er på plass, da nytter det rett og slett ikke.
 
Forholdet mellom løper og trener burde være som to personer som er gift, uten å tenke på da de vurderer skillsmisse selvfølgelig (refererer til Christian Steens innlegg). En skøyteløper er avhengig av resultater. Og nei, plasseringer under 10. plass er ikke godt nok for et landslag som har en av ”verdens beste trenere.” Du ser jo det på Øystein Grødum. Han gikk knakande bra den første sesongen, men når han kom til 2. og 3. sesong så gikk det bare dårligere og dårligere. Peter ødelegger løperne totalt!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.