Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kvinnesatsing?

Er det ikke et tankekors at det er utelukkende MENN som setter dagsorden i laguttak, kravprofiler etc i hurtigløp her til lands? Kan det være at disse menn ikke nødvendigvis vet hva som skal til for at KVINNER skal bli best? Gjennom 30 års trenerjobb og trenerstudier både i Norge og utenlands, har jeg lært at det er store forskjeller i å trene menn og kvinner. Det er for eksempel vesentlige forskjeller på psykologiske forhold. Det innebærer blant annet at kvinner generelt lykkes i større grad om de har flere kvinner å samarbeide med eller trene sammen med. Maren Haugli har stor integritet og indre styrke, men det er svært uklokt og neppe basert på studier i kvinneidrett å la henne være eneste kvinne på laget. Det er ikke nødvendigvis søstrene Bjelkevik som bør på være på laget, men det bør være flere en én kvinne.

Videre bør det være et mål at Norge skal være med også i teten i lagtempo. Øystein Haugen uttaler at for å få det til, må vi ha et lag hvor alle er sikre A-gruppe løpere. Neppe! Eksempler på det motsatte finnes i hopetall. Sveriges herrer gjorde et superløp i Erfurt med to av tre som er langt nede i B-gruppa. Og våre tre jenter i Torino ifjor hadde vel vært i nærheten av medalje om de ikke hadde vært utsatt for et fall.

Endelig bør spørsmålet være om det nødvendigvis skal være de samme kriterier for uttak og deltakelse for kvinner og menn. Igjen vil jeg minne om at det er menn som setter dagsorden med mannsidrett som utgangspunkt. Vi får ikke (det viser historien!) kvinner frem når de hele tiden opplever seg forbigått av gutter og menn.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.