Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

NRK og skøyter

En kan knapt klage over volumet av skøytesendinger (internasjonalt hurtigløp) denne sesongen. Så sant en har NRK2-dekning, har det vært rikelig servert. Likevel virker det ikke helt som om NRK gler seg til å vise oss skøyter, det er ikke mye entusiasme rundt innpakning, forhåndsreklame o.l. Dekninga av de andre vinteridrettene (les langrenn, hopp, Solbergbrødrene og skiskyting) tyter over av slikt, og "hele Norge" får inngående kjennskap til omtrent alle utøvere som representerer Norge internasjonalt. Det ble omtrent ekstrasendinger i TV da Linda Gruben offentliggjorde at hun skulle legge opp! Come on!. Strengt talt kunne jeg klart meg uten det aller meste av den utagerende og skrålende journalistikken rundt de nevnte idrettene. Bare at det er så effektivt! Det genererer seerinteresse, seertall, sponsorgoodwill osv. Til sammenlikning virker skøytesendingene så fattigslige! Skøyter får et annenrangspreg, og det smitter.
 
Men litt ros: Ove Eriksen! Er det bare meg, eller framstår ikke Ove E. som mer sakkyndig enn noensinne? Jeg setter stor pris på at han setter oss inn i meritter fra forrige verdenskupstevner, distanseprofiler, formkurver osv. Dette gjelder langt inn i rekkene til amerikanske og asiatiske kvinneløpere, som jeg ikke alltid makter å få grep på!
Synes også Mikkel Stølen er et løft. Han er blitt bedre og bedre, og representerer sakkunnskap på flere nivå!

Konklusjon: Vi får mange gode sendinger, men likevel sitter jeg tilbake med en bismak. Ser ikke så lyst på framtida, så lenge skøyter skal fortsette å ha en slags nisse-på-lasset-status blant tv-dekte vinteridretter. Og husk at NRK tross alt er et stort, positivt unntak i norsk mediedekning av hurtigløp! Dekninga i avisene er helt forbløffende dårlig! Jeg synes utfordring nr. 1 for NSF burde være å gripe fatt i dette.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.