Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Etter valget av Tromsø

Da ble det altså Tromsø. Feil eller ikke feil; avgjørelsen er tatt. Spennende, spør du meg, galt om du spør Henning Hagelund og Vidar Stenberg. Nok om det, mitt anliggende er hvordan det nå vil gå med byggingen av nye skøytehaller i Norge.

Hagelund hevder at en skøytehall i Oslo nå blir 3-5 år forsinket i motsetning til om Oslo hadde blitt valgt som norsk OL kandidat i 2018. Jeg klarer ikke helt å forstå hvorfor det må bli slik. Vertskap for vinterlekene i 2014 velges av IOC til sommeren. Det må vel igjen bety at lokaliseringen av OL i 2018 blir avgjort om fire år - altså sommeren 2011. Først da blir det klart om Tromsø får OL i 2018. Om Oslo hadde blitt valgt av idrettstyret, hadde selvfølgelig heller ikke de fått noen avklaring tidligere. Og Oslo ville vel ikke startet byggingen av en OL hall før en slik avklaring hadde funnet sted?

Vikingskipet sto, så vidt jeg kan huske, ferdig et drøyt år før lekene i 1994. La oss anta et en OL hall til et tenkt Oslo OL i 2018 hadde stått ferdig i 2016 - altså om ni år. Hvorfor kan ikke en skøytehall i Oslo, nå når det ikke blir noen vinterleker i 2018, stå ferdig før i tidsrommet 2019-2021? Nå er det da vel bare å kjøre på for å få til en skøytehall i Oslo fortest mulig!

Jeg har absolutt ingen problemer med å se at hovedstaden trenger en skøytehall. Men trenger de nå en hall med Vikingskipets størrelse hva angår tilskuerkapasiteten? Jeg mener nei! Internasjonale mesterskap arrangert i Norge bør fortsatt kunne legges til Hamar og Vikingskipet. Noe annet vil være ren sløsing med ressursene.

Heller flere mindre skøytehaller rundt omkring i det ganske land enn en ny giganthall i Oslo. Kanskje til og med en skøytehall på Geilo?
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.