Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Svar til Hansen og Hagelund

Takk for engasjerte svar både fra Terje B. Hansen og Henning Hagelund. Tror ikke akkurat vi er nærmere noen enighet om nødvendigheten av en storhall for internasjonale mesterskap i Oslo, så derfor drar jeg denne diskusjonen litt videre.

De to H’er er altså rørende enige om at internasjonale mesterskap lagt til et tettbefolket områder som Oslo vil gi både liv og atmosfære som ikke småbyen Hamar kan makte. Det er en påstand jeg langt fra enig i. Hva da med Nederland? Heerenveen er også å betrakte som en småby, spesielt sammenlignet med storbyen Amsterdam. Avstanden Amsterdam - Heerenveen er vel om lag den sammen som Oslo - Hamar. Jeg var så heldig å få være til stede under VM all round i småbyen Heerenveen i vinter. Og stemningen og atmosfæren var ikke bare god - den var rett og slett fantastisk! Hvor vi bodde? I det lille tettstedet Emmeloord ca. 30 min. kjøring fra Thialf - det er jo ikke så mange hoteller i Heerenveen! Om stemningen i Emmerloord var dårlig slik at vi kjedet oss mellom løpene? Svaret er vel gitt med spørsmålet!

Nei, det er nok langt andre forhold enn byens størrelse som skaper virkelig skøytestemning. Kanskje vi nordmenn har litt å lære av hollenderne når det gjelder nettopp det å skape stemning rundt skøytemesterskap? Burde ikke også vi snart kunne bli litt mindre puritanske? Selv mormonene i Salt Lake City har løsnet på snippen når det gjelder det å la folk få hygge seg med et glass øl i kontrollerte former - på skøytestevner! Men ikke vi nordmenn må vite, vi har jo våre moralske prinsipper!

Og så til problemet Vikingskipet som riksanlegg for skøyter. Det må da gå an å løse dette problemet uten å måtte bruke ekstrabeløp i hundre millionerklassen på en ny giganthall i Oslo! Internasjonale all round mesterskap i Vikingskipet betyr fulle hus. Det kan også fort skje med kommende sprintmesterskap. Word Cup med nesten tomme tribuner i Vikingskipet - sant nok. Men det er vel bare Thialf i hele skøyteverden som delvis kan fylle tribunene under slike stevner.

På tampen av dette innlegget gjentar jeg påstanden fra mitt forrige innlegg; Heller flere mindre skøytehaller rundt omkring i det ganske land enn en ny giganthall i Oslo! For ”ja takk begge deler” er neppe realistisk. Hva vil skøyteentusiastene Hansen og Hagelund egentlig gå for hvis valget er; et prestisje-/ gigantprosjekt i Oslo, eller flere mindre prosjekter for fornyet rekruttering til skøytesporten over det ganske land?

Jeg kjenner Henning Hagelund ikke bare som en dyktig debattant, men som en minst like dyktig og arbeidsom skøyteadministrator. Når han har fått Tromsø vedtaket litt på avstand, og lagt bak seg den verste skuffelsen, er jeg sikker på at han går i spissen for å få en skøytehall til Oslo tidligere enn om de hadde blitt Norges kandidat til OL 2018! Forhåpentligvis ingen prestisjehall, men en god brukshall til beste for norsk skøytesport!

Og så gleder vi oss sammen med nordlendingen, og går sammen inn for Tromsø OL i 2018!


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.