Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Hall til hverdag eller fest?

Terje B. Hansen treffer perfekt med overskriften til sitt siste innlegg. Det er nettopp dette vi ikke er helt enige om; hall til hverdag eller fest? I denne sammenhengen er tydeligvis undertegnede hverdagsmenneske, mens Hansen kanskje tenker mest på festen? Og det kan vi jo saktens fortsatt ha en saklig og ryddig debatt om.

Hva han derimot mener med at det er betryggende at undertegnede fortsatt yter motstand mot hans ønske om en giganthall i Oslo er derimot noe mer uklart. Men om han er noe uklar - så skal jeg være helt klar; jeg ønsker meg sterkt en skøytehall i Oslo, men tydeligvis en litt annen hall enn det han ønsker seg. For et nytt nasjonalanlegg for skøyter i en reiseavstand på ca. halvannen time fra eksisterende riksanlegg er for meg meningsløst! Til overmål på veier som har en standard som for oss i utkant Norge fortoner seg som en drøm! I Hol har vi en reiseavstand på to og en halv time til nærmeste kunstfrosne bane! På en nedslitt og tidvis livsfarlig riksvei 7!

”Bøkko kommenterer ikke potensialet for rekruttering og talentutvikling”, sier Terje B. Hansen. Nei, kanskje gjorde jeg ikke det - men det skal jeg da gjerne gjøre! Selvfølgelig har Oslo med sitt befolkningsgrunnlag store muligheter for å få flere til å gå på skøyter dersom det kommer en skøytehall i byen. Men hva har tribunekapasitet, og ytre rammer så som arkitektur og staslighet, å gjøre med denne muligheten? Ingenting selvfølgelig! Her i Hol har vi i alle fall ikke fått frem et eneste talent på grunn at ”utenom is” fasiliteter! Det er 400 m med isflate under tak som kan være med å løfte skøyteaktiviteten i Oslo til et nivå som er hovedstaden verdig, ikke et tribuneanlegg til 15-20.000 tilskuere i en giganthall!

Hvor lenge mindre steder som for eksempel Hol klarer å holde høyt nok ”trøkk” til fortsatt skøyterekruttering med dagens muligheter er imidlertid et spørsmål som bør oppta langt flere enn meg. Er det så sikkert at det i fremtiden står nye entusiaster klare til å ta seg en uke fri fra jobben for å legge is på Hol stadion i november - gratis! Det gjorde nemlig vår banemester Kjell Eikrehagen så sent som for noen måneder siden! Tross en lite samarbeidsvillig vinter hadde vi is fra midten av november til noe ut i mars! Ekstremværet som ventes de kommende år vil ikke akkurat gjøre det lettere å tilby aktiviteter på naturisbaner i fremtiden - heller ikke i fjellbygda Hol.

Av dette, sammen med at kravene til gode sportslige forhold blir stadig høyere, gir svaret seg selv; vi trenger flere skøytehaller i Norge! Derfor kan vi ikke ta oss råd til å bygge en giganthall i Oslo! Som ihuga skøyteentusiast forstår jeg Terje B’s ønsker om mulige rammer rundt internasjonale mesterskap i Norge. Jeg kjøper den, selv om jeg tror Hamar kan klare fremtidige internasjonale mesterskap på en enda bedre måte enn tilfelle har vært hittil. Men hvor mange ekstra millioner mener du det offentlige skal måtte legge på bordet for at dine tanker og drømmer kan bli en realitet? Mine drømmer går ut på å legge til rette for fornyet rekruttering til skøytesporten. Derfor flere mindre haller i stedet for en giganthall - kanskje til og med til samme pris!

Jeg har tidligere utfordret Terje B. Hansen, Henning Hagelund og Vidar Stenberg (sistnevnte på NSTs diskusjonsforum) om å svare på følgende spørsmål; Hva vil de nevnte skøyteentusiastene egentlig gå for hvis valget er; et prestisje-/ gigantprosjekt i Oslo, eller flere mindre prosjekter for fornyet rekruttering til skøytesporten over det ganske land? Terje B. Hansen unnlot å svare på dette spørsmålet i sitt siste innlegg. Jeg tror kanskje det er litt vrient å få til et svar med en viss grad av troverdighet med bakgrunn i det vi alle ønsker; skøytesportens beste.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.