Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Flotte innspill

Jeg har vært hakka'ne uenig med Terje B. Hansen på disse debattsidene, men i ditt siste innlegg vil jeg melde meg inn i ditt parti.

Det er et hovedproblem at konkurransesesongen på skøyter er stykket så voldsomt opp og gir lange pauser. I tillegg risikerer, til nå, arrangører av norske mesterskap at de beste norske heller ikke stiller. Jeg har gjort et forsøk å skaffe et overblikk over hva som skrives av skøyter i media og presse denne vinteren, og det er dessverre skralle saker. Jeg var inne på det i et tidligere innlegg på disse sidene, hvis ikke løperne går fortere
får skøytesporten ikke omtale. Og, det er dessverre det som har skjedd. Sett bort fra VM i Heerenveen, og kanskje rekordukene som nå ligger foran oss. Men 3/4 av vinteren er tilbakelagt før de gode resultatene begynner å komme, og gjennom det omtalen i media.

Det svært enkle svaret er at dette blir bedre når toppresultatene kommer.

Terje B. har også et godt innspill med en finale i slutten av sesongen som et rekordmesterskap. Dette synes jeg er en god ide, men som TB skriver, at her må det samarbeid til.

Debattinnleggene den siste tiden synes jeg viser et engasjement rundt skøytesporten som er helt utrolig. Hvordan kan vi så løfte skøytesporten videre? Thorleiv Teigen etterlyser klubber som har sovnet. Og ramser opp navn også jeg husker godt. Og, som Teigen spør, hvor ble det av dem? Ivar Sletsjø vet at ungdommen er intelligent og velger det som fenger og tenker spesielt på de nesten 500 som stilte til start i Vikingskipet i Sandefjordløpet. Vi er helt enige med Ivar, og jobber nå så remmer og tøy kan holde for å få en skøytehall i Oslo.

Rekrutteringsarbeidet er kanskje det aller viktigste elementet i norsk skøytesport i dag. Det handler om beinhard jobbing. Vi ASK arrangerte i kveld (tirsdag 13.2) sesongens 3. såkalte Gull-karusellløp (uformelt klubbløp for skøyteskoledeltagere og klubbens yngre utøvere). 16 par på 100 m og 15 par på 400m. 50 deltagere. Det fjerde løpet arrangeres om 14 dager. Vi i ASK er ikke unike. Det mange klubber rundt i landet som er kjempeflinke. Det moro å lese på nettet om bedriftsinitiativ på Gol, aktivitet på Leangen etc. Men det må bli enda flere som tar dette ansvaret på alvor. Dette krever ivrige foreldre, ledere og kunnskap. Det er en kamp der ute om ungenes interesser.

Hva er så overskriftene i utfordringene vi står foran? Tekst er konkret - her er mine uredigerte innspill:

1. Norsk skøytesport må ta tilbake pallen i mesterskap og rekordstatistikker.
2. Skøytehall i Oslo må på plass raskest mulig.
3. Flere klubber må jobbe bedre med rekrutteringen.
4. Den internasjonale terminlisten må få en bedre og jevnere fordeling gjennom vinteren.
5. En attraktiv fellesstartserie (f.eks 3 kveldsløp gjennom sesongen i hall, TV-sendt).


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.