Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

En fremtidsdrøm

Den siste tiden er det kommet mange og fine synspunkter på denne siden. Terje B. Hansen og Arild Gjerdes flotte innlegg om statistikk, internasjonal utbredelse og mediadekning, er svært interessante, og viktige innspill for skøytesporten.

Jeg ønsker ikke med dette innlegget å gå inn i en debatt om de store endringene, nye distanser eller måten landslag organiseres på. Jeg er opptatt av oppmerksomheten skøytesporten får. Hvordan kan denne fantastiske sporten få oppsving hvis vi rett og slett lar ting være slik de er i dag?

  • Slik at skøytehaller og utendørsbaner er fulle av folk under store arrangement.
  • Slik at TV og aviser jevnlig dekker det som skjer i sporten.
  • Slik at internett blir den naturlig videreutviklingen.

Jeg har en våt fremtidsdrøm: Tenk om de norske løperne tok seg opp til nederlendernes nivå, aller helst slo dem. Vi sitter med sammenlagt-mesteren igjen. Fulle tribuner i Vikingskipet og den nye hallen på Valle Hovin i Oslo under mesterskapene.

Det er verdenscup løp i Heerenveen med smekkfulle tribuner noen uker etter. Nordmenn og nederlendere veksler på toppen. Under verdenscupavslutningen helt i enden av sesongen gjør en ny superstjerne fra Tyskland entre blant herrene. Han vinner flere distanser på nye verdensrekorder. Tysk presse har fått en ny yndling.  Året etter fortsetter det nye tyske vidunderet. Det kommer en håndfull nye tyskere etter som også jakter på toppen. Sesongen (der fremme i fremtiden) handler med stor spenning om oppgjør mellom Norge, Nederland og Tyskland. De andre nasjonene følger tett bak. Asiatene begynner å bli farlige gode, også på de lange distansene. Det er supertett mellom løperne. TV-interessen eksploderer. VM allround innendørs i nye flotte Valle Hovin Stadium trekker fulle hus og 15 millioner Tyskere er benket foran TV'en for å følge oppgjøret. TV-sendingene er blant de mest sette sportsendinger i Tyskland. 

Nye skøytehaller planlegges flere steder i Tyskland. ISU gjør sin til nå desidert største TV-avtale. I Norge strømmer barn og unge til skøytebanene og hallene. Treningstidene må deles inn for ikke å gå i kø. Terminlisten er tett og fin for alle klasser og nivåer, hele sesongen. Norges Skøyteforbunds forbundskontor må se seg om etter større lokaler. Det blir for smått på Ullevål Stadion.

Det er aldri for smått for store tanker! Kos dere i vårsola, lykke til med sesongforberedelsene på alle nivåer!


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.