Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Yngre løpere og sommertrening

Endelig står skøytesesongen for døren på de fleste baner og arenaer. Etter en lang sommer med trening på barmark med løpere i våre yngste årsklasser, er det en sak som slår meg: Når bør yngre løpere ta valget om at de skal satse på skøyter og kun det også sommerstid? Og, kan vi stille tøffere krav til yngre løpere om akkurat dette valget? Skal trenere og klubbledere ”akseptere” at yngre løpere er borte hele sommeren for så komme tilbake når isen ligger klar?

Skøyter har en tøff konkurranse i å rekruttere nye løpere. Dagens situasjon er en ganske annen enn for noen få tiår tilbake. Yngre idrettsinteresserte har et hav av muligheter og tilbud. Skøyter er ett av dem. Det er et vanskelig spørsmål om hva som skal forventes av dem som velger nettopp skøyter.

Vi ”slår” av vår sesong når vinteren er over og ”slår” på igjen i disse høsttider. I mellomtiden ønsker vi å opprettholde miljøet og få utøverne til å trene skøytebevegelser. Svært mange går da over til sommeridrett, en av dem er fotball. I utgangspunktet er vel alle klubbledere og trenere hoppende glade for alle som velger skøyter, selv om de bare er med om vinteren. Likevel er det en kjensgjerning at det lønner seg å trene skøyter også om sommeren, selv når man er langt ned i årsklassene. Derfor regner jeg med at det er mange skøytetrenere rund i landet som har utøver i yngre årsklasser som driver flere idretter om sommeren. De er med på skøytetreningen og er med på annen idrett i tillegg.

Denne allsidigheten er det mange som liker. Og allsidighet i skøytetreningen er jo bra. Men det å holde på med to idretter kan også være svært travelt i en hektisk skolehverdag. Derfor tror jeg en del velger bort sommertreningen for skøyter sommerstid.

Hvor gamle bør løperne være når de får beskjed om at det forventes også sommertrening? Finnes det noe godt svar på det?


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.