Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Sett fra Hawaii

Her sitter jeg på Hawaii og følger med i norsk skøytesport.  Jeg kan se at det er mange talenter der hjemme, men de er alltid et skritt fra seierspallen, som er vanligvis okkupert av tre nederlendere. Amerikanerne ser ut til å være på nedtur, og som jeg ser det nå, står det bare mellom nederlendere og nordmenn. Vi har talentene, men vi mangler det lille ekstra for at vi kan overta skøytesporten igjen slik vi gjorde i 70-årene med de fire S’ene. 
 
Hva gjør nederlenderne forskjellig fra nordmenn; det som gir dem en "edge"? Er det noen treningsprinsipper fra gulltida i 70-årene som kunne bli innført igjen? Vi har den nødvendige bredden men jeg tror at vi åpenbart vi trenger nyskapende ideer når det gjelder trening. Er én hovedtrener nok? Hva med hovedtrenere for sprintere og kvinneløpere? 
 
Det er mange hederlige plasseringer, men jeg savner å se en nordmann på toppen igjen. Det er tid for nytenking!


 
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.