Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

OSK lever – uten «gode» ledere

Oslo Skøiteklub lever, Thorleiv Teigen - men kunne nok levd enda bedre med ledere på det nivået du selv sikkert holder.

I ditt innlegg ramser du opp et tjuetall skøyteklubber, inkludert OSK, med ”null aktivitet” som ”med gode ledere” ville ha eksistert i dag.

Klubben vår arrangerer minst to hurtigløpsstevner og to-tre kunstløpsstevner i året, med det antall frivillige funksjonærer det krever. Vi har tre aktive hurtigløpere og et tjuetall aktive kunstløpere.

Vi har ingen hjemmebane i noen av grenene. Kunstløp holder det gående med ambulerende virksomhet i Grünerhallen, Ungdomshallen, Lørenhallen med flere.

I hurtigløp har talløse ledere siden 1960-tallet jobbet for kunstis på Frogner stadion. For noen år siden hadde isforholdene vært så langvarig upålitelige at klubbens ledere ikke maktet å drive rekruttering i hurtigløp lengre. På Valle Hovin driver Aktiv SK et meget godt rekrutteringsarbeid, og i OSK har vi prioritert å slåss for kunstis på Frogner stadion.

Oslo-budsjettet for 2007-2008 inneholder midler til hel kunstisflate på Frogner stadion, med åpning til sesongen 2007/08 eller – mer sannsynlig - sesongen 2008/09. Selv om manglende rekruttering (ikke bare av løpere, men også av engasjerte foreldre, Teigen) gjør at det tynnes dramatisk i våre leder- og trenerrekker, har vi ambisjoner om å vise klare tegn til fortsatt liv.

Jeg har stor respekt for klubber i deler av landet som er enda mer utsatte for mildvær og regn enn Oslo, og som i årevis har klart å holde liv i rekrutteringen. Resten av de klubbene du ramser opp, kan sikkert svare for seg selv. Men jeg regner med at ledere og trenere i disse klubbene har hatt svært mye å slite med fram til det tidspunktet de måtte melde pass. Og de har neppe gjort det med lett hjerte.

Kunstisbaner og kunstishaller må til – uten det vil skøyteskoler, stevner og treninger stadig måtte avlyses i kortere eller lengre perioder. Denne sesongen har norsk skøytesport til alt overmål opplevd en rekke avlysninger selv på kunstfryste baner.

Skøyteledere, som alle andre, har til enhver tid et forbedringspotensial, men du er på et blindspor hvis du tror at udugelige ledere er hovedårsaken til at mange skøyteklubber har måttet melde pass.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.