Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norgescup og interesse

Endelig er sesongen i gang igjen for fullt og samtidig friske innlegg og interessante diskusjoner på Skøytesport. Jeg leser med interesse både Rugsveens og Henriksens innlegg og begge blir vel etter mitt syn litt endimensjonale i sine refleksjoner. Problemstillingene rundt Norgescupen har flere fasetter enn som så.

1) Målgruppen for arrangementet
Skal Norgescupen være et stevne for alle fra forbundsgruppe til trimmer eller et stevne for de beste nasjonale løperne? En Norgescup med tidskrav per distanse og en inndeling med A og B gruppe ville kunne være en hensiktmessig løsning her. At løpsprogrammet for veteraner er for dårlig må ikke være med å forringe kvaliteten på Norgescupen. Her gjør i så fall veteranene selv en for dårlig jobb dersom de ikke klarer å påvirke sine respektive klubber til å arrangere flere løp for seg.

2) Hensikten med arrangementet
Skal Norgescupen primært være for publikum eller for utøvere? Generelt tror jeg for mange i skøytefamilien er for lite opptatt av å tenke publikumsvennlighet og skape interessante rammer rundt løpene. Skal skøytesporten på sikt overleve må vi få publikum tilbake på arrangementene, men vi må være så realistiske å si at først må vi klare å få det til via gode prestasjoner på internasjonalt plan og fylle opp WC og andre arrangementer. En annen diskusjon jeg skal la ligge her er plasseringen av vårt nasjonale skøyteanlegg. Slik jeg ser Norgescupens hovedmisjon i dag er at løperne som er på vei oppover skal få et utstillingsvindu og vise seg frem i og et tilbud som er motiverende for videre innsats. Med det utgangspunktet er jeg vesentlig mer bekymret for at man utelater gode første års junior B løpere til fordel for tilårskomne trimmere.

3) Arrangøren
Norgescup har blitt en belastning for flere arrangører. Til årets første cup måtte man gjøre et spleiselag mellom kretsen i Buskerud og regionene for å få en arrangør. Det å arrangere utenfor Hamar eller evt. Bjugn er direkte tapsbringende. Sist cup på Valle Hovin trakk 35 løpere, med andre ord ikke akkurat noe maraton stevne.

4) Arrangementformen
Selvfølgelig burde man i dagens høyteknologiske verden ha kunnet laget et vesentlig mer informativt og spennende arrangement. Storskjerm med presentasjoner av løperne, visning av løpene på storskjerm med repriser. Bedre tidtagersystemer som viser fortløpende tider, sammenligninger mellom løpere, toppfart etc. etc. Det eneste aberet er at ingen har økonomi til å satse i denne skalaen. En ny storstue for skøyter i Oslo har dette med i sin visjon.

5) Løpsprogrammet
Er løpsprogrammet interessant nok og klarer det å gi spenning? Har man laget en lapskaus for å dekke alles ønsker og behov i stedet for å tenke underholdning. Jeg skal ikke begi meg inn på å dømme over dette, men en diskusjon om komposisjonen av programmet for Norgescup er alltid viktig.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.