Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Lykkeønskninger til anleggskomiteen

En revitalisering av anleggskomiteen med mål om å legge frem en nasjonal anleggsplan er noe vi i Aktiv Skøyteklubb ønsker hjertelig velkommen. Dette er meget viktig bidrag til arbeidet med å bringe skøytesporten tilbake til nye høyder.

I en hver sammenheng hvor man ønsker å oppnå resultater, er fokus et vesentlig element. Når vi ser forfallet på eksisterende skøyteanlegg og ikke minst bortfallet av anlegg gjennom mange år må det et nasjonalt krafttak til for å bringe oss dit vi rettferdig hører hjemme i idrettsbildet. I denne sammenheng er også Myklebust sitt innlegg et av flere viktige momenter i en komplett plan fordi forfallet på eksisterende anlegg og grunnlag for videre drift er lett å glemme i iveren etter å tenke nytt. De av dere som har besøkt Norges nest viktigste skøytearena, Valle Hovin, skjønner sikkert hva jeg snakker om. Det er en skam at en nasjon som vil være verdens fremste skøytensjon i landets hovedstad og ”skøytesportens vugge” fremviser  en forfallen rønne som Valle Hovin. Etter gårsdagens feiring av Bislett sin 100-årsdag, er det med sorg man trer inn på Valle Hovin og ser hva Oslo har gjort for å bevare byens image som vintersportsby nummer en.

Da man samme dag som man oppstemt vender hjem etter en nostalgisk minnestund på Bislett får bekreftet det man lenge egentlig visste ville komme, nemlig enorme overskridelser i Holmenkollen, så må jo strategien for et nytt anlegg på Valle Hovin være klar. Det er bare for NSF å proklamere at man vil sørge for et VM i kunstløp i Oslo og passe på at den rette byråden står ved siden av når de høye herrer og damer fra ISU kommer for å inspirere rønna på Valle Hovin, så vips har man et nytt anlegg.

Nåja, uansett det arbeidet som er kommet i gang med en nasjonal anleggsplan vil vi i Aktiv SK støtte og bidra til med det vi måtte kunne. Vi er av den klare oppfatning av at Oslo alene burde ha 15-20 kunstfrosne områder for generell islek. Hvis disse også lages ovale og ikke firekantede vil rundløp bli en naturlig del av isleken. Hvis vi videre kunne følge opp med en ”folkeklapp”-skøyte som alle sportsforretningene kunne selge på lik linje og tilsvarende pris som hockeyskøyter, ja kanskje vi kunne oppleve gammel Bislett-sus i en hall på Valle Hovin og kanskje bestemor kjøper klappskøyter til poden eller podinnen i stedet for hockeyskøyter til jul.


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.