Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Svar til Stenberg

HA dekker skøyter på lik linje med andre regionaviser på vår størrelse. At vi har skrevet lite om skøyter viser vel at Stenberg ikke leser HA så mye, eller at han vil at HA skal skrive mer for menigheten av skøyteløpere, enn vi gjør for interesserte av andre idretter.

Vi har skrevet mye om våre frontfigurer Eskil Ervik og Even Wetten, og fulgt dem på mange verdenscupkonkurranser og mesterskap. I tillegg har vi dekket en del store aldersbestemte stevner på vanlig måte. Problemet for skøyter er at Ervik og Wetten sjelden gikk hjemme i Norge, og at norgescupen sånn sett ikke er like interessant for mer enn menigheten. Siden Frode Bartholdsen er en oppegående finnmarking, tåler han å høre at det ikke er like interessant å skrive mye om ham, som bor her bare noen år, og nå går for Bossekop igjen.

Våre lesere er lokalt forankret, og ønsker ikke å lese mye om for eksempel Øystein Grødum fra Arendal, akkurat som vi ikke skriver om Fredrikstad fotball. Skøytedekningen blir dermed et resultat av den lokale bredden, som det riktig er påpeket her, ikke har vært så god de siste årene. Det er ikke media som er ansvarlig for å holde rekrutteringen oppe.

Foran norgescupen på skøyter hadde vi en side forhånds og en side etterpå, hovedsakelig på Even Johansen fra Tynset, som nå er vår beste løper.
 
Helt klare redaksjonelle regler sier at vi ikke kan omtale klokkeslett i forhåndssaker, slik Stenberg drømmer om, det er noe som tilhører annonser, og det er slik i 99 prosent av norske aviser. Her er det samme regler for alle idretter, skøyter som fotball.
 
En annen ting som er en utfordring for norsk skøytesport: Mange forskjellige klubber arrangerer løp i Vikingskipet, og hver gang det er en arrangør fra andre steder på Østlandet hører aldri vi noe som lokalavis for Hamar. Det skjer maksimalt en av 100 ganger. Jeg hadde kanskje trodd at en så dreven arrangør som Buskerud skøytekrets med mange Geithus, jeg så blant annet herr Borgersen i Vikingskipet, hadde tatt seg bryet med en mail eller en telefon hvis de synes det er viktig.
 
Med unntak av internasjonale mesterskap og verdenscup, er det heller nesten ingen utenbys klubber som annonserer i vår avis når de arrangerer stevner. Personlig tror jeg det er fordi de ikke tenker på det, og ikke ser seg i stand til å ta den økonomiske utgiften. Derimot gjør Skøytesport og Gunnar Nygård en god jobb, ofte med en mail på forhånd og resultater etterpå.

Jeg forlot Hamar onsdag, og kommer, dessverre for Stenberg, ikke til å bidra med mer om NM enkeltdistanser i år, men HA er på plass. Jeg er heller ikke sutrete, for jeg har ingenting verken å vinne eller å tape på om norsk skøytesport gjør noen endringer. Utgangspunktet var å komme med noen innspill utenfra, men jeg ble avfeid som en uten kunnskap og forutsetninger for å kunne komme med nyttige poenger til ekspertene.
Jeg tåler det, og det har sikkert med mitt yrke å gjøre at jeg ikke er hårsår, men fant ingen grunn til fortsette debatten.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.