Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Må se lenger enn nesetippen

Takk til Morten Henriksen for det eneste svaret på diskusjonsforumet. Jeg er overrasket over at det ikke var flere som følte behov for å svare, men det krever jo litt mer research enn det Henriksen hadde tid til.

Morten Henriksen har sikkert sett flere skøyteløp enn meg, men til tross for mine bare 34 år har jeg vært på mange arrangementer, fra allround-EM på Fram i 1984, en rekke NM, mesterskap i Vikingskipet, OL i Lillehammer og til OL i Torino. Selvfølgelig i tillegg til kveldsløp i Vikingskipet, klubbløp og aldersbestemte stevner.

Hvis han hadde gjort litt mer research, hadde Henriksen også funnet ut at jeg er en av de aller minst fotballjagende sportsjournalistene i Norge, og at HA er langt unna sladder og skandaler. Hvis Moren Henriksen hadde satt seg inn i en større avis' hverdag, hadde han fort sett at vi ikke skriver om verken veteran-håndball, -fotball, -ishockey, -sykkel, eller -friidrett.

For meg er det revnende likegyldig om en 40 eller 50 år gammel skøyteløper trener 500 timer i året. Deres likesinnende finnes over alt i Norge, og vi kaller dem mosjonister enten de driver med friidrett eller svømming. Isolert sett er deres prestasjon på mange måter god, men satt inn i resten av idrettsbildet ikke mye å skrive om, hvis det ikke er helt spesielle historier. Jeg har drevet med idrett sjøl, og er et utpreget konkurransemenneske, men jeg har for lengst innfunnet meg med at jeg ikke skal være med i norgescupen eller store stevner i mine idretter.

Det gjelder å se litt lenger enn sin egen nesetipp. Hvis jeg ikke husker feil, unnskyldte jeg at jeg nevnte navn i kommentaren. Poenget var å sette fingeren på et system som ikke fungerer. Og hvis Morten Henriksen hadde lest min kommentar litt nøyere, hadde han funnet ut at jeg nettopp foreslo å dele inn etter nivå, og la de nest beste gå senere på dagen. Jeg kan imidlertid love at jeg ikke kommer på B-gruppa i norgescupen hvis den innføres på kveldstid en lørdag om et år.

Så en utfordring til Morten Henriksen som er tøffere enn å gå 500 meter på under 40 sekunder i Vikingskipet for en som trener litt: Hvorfor er terminlista på skøyter kjemisk fri for seniorløp utenom norgescupen? Er det fordi det ikke er nok skøyteløpere til å gjøre disse stevnene spennende å arrangere? Er det fordi det er for få baner? Er det fordi det er for få personer i klubbene til å arrangere flere løp?

Hvis svaret er ja på noen av spørsmålene, noe jeg mistenker, synes jeg ikke at det er rart at ildsjelene i klubbene velger å arrangere barne- og ungdomsstevner med mange deltakere og større inntektsmuligheter. Kanskje hadde det vært på sin plass at alle skøyteinteresserte som er ferdig med karrieren la ned mer av tida på å jobbe med rekruttering, baner og utvikling, og ikke gå rundt i Vikingskipet og tviholde på ungdomstida?
 
Hvis norsk skøytesport vil fortsette å arrangere stevner for de som allerede er skøyteinteresserte og bitt av basillen, må den gjerne det, men forvent ikke at så mange nye blir interessert av et kvalitetsmessig B-stevne.
 
For oss i Hamar er det mye mer spennende å gå og se en eliteseriekamp i håndball i Hamar eller Elverum, en eliteseriekamp i fotball for kvinner, en eliteseriekamp i ishockey, en eliteseriekamp i bandy og et elitestevne i svømming. Eller et norgescuprenn i langrenn der Oddvar Brå ikke deltar, der bredden av unge seniorløpere er så stor at alle ikke en gang får plass alltid. Rett og slett fordi det er topp idrettsprestasjoner vi vil se.

Lykke til med sesongen!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.