Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Intelligent ungdom

Hvorfor får NC-stevner utenfor Hamar så tynn deltagelse, slik vi nylig så på Valle-Hovin?

Som skøyte-entusiast og trener er jeg ivrig leser av debattsiden, har jeg fram til nå holdt meg passiv. Når et så viktig spørsmål blir reist av Terje B. Hansen, klarer jeg ikke å la være å kaste meg inn i debatten. Spørsmålet er meget sentralt og inneholder mange forhold og problemstillinger.

Norsk skøytesport har i dag en sjelden samling frisk og intelligent ungdom, som har det til felles at de ønsker å gå fort på skøyter. Disse har beklageligvis for utendørs NC-arrangører og andre arrangører også det til felles at de ikke for en hver pris melder seg på alle skøyteløp som de "voksne" har planlagt.

Når denne friske, intelligente ungdommen derimot oppfatter at det er muligheter for å gå fort på skøyter, melder de seg på skøyteløp som f. eks. Sandfjordløpet i Vikingskipet med 470 deltagere og 700 personlige rekorder, der det ble skapt en stor idrettsfest over to dager.

Den viktigste oppgaven for oss som steller med skøytesport blir derfor å skape flest mulig anledninger for disse ungdommene til å gå fort på skøyter. Pr. i dag er mulighetene til å gå fort på skøyter i skøyteløp i Norge langt fra optimale med hensyn på rekruttering og utvikling av talenter.

Noe må gjøres snarest, og alt tyder på at ting endelig er i ferd med skje f. eks. i Bjugn og i Stavanger. Kanskje vi burde bygge en bane høyt oppe i den norske fjellheimen også?

Mottoet må være at vi alle må lære å lytte til disse ungdommene som melder seg på skøyteløp i Vikingskipet, det er tross alt de som har rett.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.