Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Jentene tilsidesatt igjen

Så har vi fått et nytt uttak til junior-VM der jentene er tilsidesatt. En jente, som vanlig, og tre gutter, også som vanlig. Jeg tror jentene i skøyte-Norge må bli lei av denne forskjellsbehandlingen! I junior-NM var jente 2 og 3 nærmere nr. 1 enn det som var tilfelle på guttesida. Hvis det skulle sendes 4 løpere, burde det vært to gutter og to jenter.

Vi ser det samme i andre løp i utlandet. Jentene får nesten aldri delta. De må være dobbelt så gode som guttene for å bli sendt av sted. Hvordan skal jentene få inspirasjon til å trene hardt, når belønningen aldri kommer? Jeg tror skøyteforbundet må ha norgesrekord i diskriminering. Andre nasjoner sender løpere som absolutt ikke har mulighet til å bli blant de aller beste.

Er det helt umulig for forbundet å ta signaler, og tenke litt annerledes?
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.