Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Uttak og sånn

Jeg ser at NSF har vært i rimelig forkant denne gang og forklart uttaket. Det er fint, så gir det oss en viss mulighet å forstå tankene som ligger bak. Men, det er meget merkelig likevel… konsekvens har visstnok blitt et fremmedord ingen klarer å tyde, eller hva? Hvorfor i all verden ta ut juniorer med de strenge uttakskriteriene dere har forsvart opp og i mente? Og, hvorfor i all verden forbigår dere løpere som Hemmer og Reidar Borgersen som avgjort kunne få en mulighet til å vise hva de duger til internasjonalt. Mari gjorde som kjent sine saker bra sist helg (jf innlegget til Arne Borgersen), les for øvrig videre hva han skriver om de nest beste gutta!

Her er det noe som ikke rimer. Vi har en ledelse som ønsker eller stilltiende godtar landslagstreners uttaksmetodikk, og den er for å si det pent ikke akkurat tuftet på norsk kultur…

Om tiden hadde vært mer på min side, hadde jeg også punkt for punkt vist hvor ulogisk deler av redegjørelsen for uttaket denne gang er, slik det framstår i fra forbundet. Men, det er faktisk mest fristende å spille på hvor indignert man blir over en slik total forbigåelse av f.eks Mari. Jeg lurer på om vi er tjent med å ha det sånn… svaret gir seg selv.

En ting framstår som rimelig sikkert: Uttakskriterier og ditto politikk må tas opp på bred front på kommende ting! Min tanke om dette er klar: Fyll kvotene med de beste som ønsker å stille opp!!! Om økonomien er litt frynsete, appeller til klubbene om å bidra ! Og: La konsekvens råde, det skaper forutsigbarhet. Forutsigbarhet skaper trygghet, trygghet gir grunnlag for prestasjon! Dessuten bør det være en uttakskomite som har det avgjørende ordet! Vi må la demokratiet råde i vår organisasjon, og det forutsetter at et rådsorgan tar viktige beslutninger. Uttak er ekstremt viktig for utøverne. Husk at det er på grunn av dem at forbundet faktisk eksisterer.

Vel, det får være nok! Jeg ønsker utøvere som stiller opp lykke til. De har ingen skyld i dette. Etter sesongavslutningen forutsetter jeg at man er klre til en skikkelig grunnlagsdiskusjon. Den er det på høy tid å ta!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.