Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skøytesports debattside

Det gleder meg meget at det er mange som vil komme med sine meninger på denne siden – både saklige og usaklige kommentarer. Når det er sagt, vil jeg komme med noen betraktninger som jeg selv vil fremlegge for skøytesporten.

Vi har gjennom tidene sett at løpere, ut fra sin egen «visjon», har følt at uttak til landslag har vært urettferdige. De som foretar et slike uttak, påtar seg en stor byrde, men de handler ut fra sin egen bedømming og skal ikke fratas kreditt for sitt valg. Det som har blitt skrevet i denne spalte om slike forhold har vært tildels begrunnet, men også til tider for selviske for at de er troverdige. Det gjør meg vondt. La oss fortsette å utdype våre meninger, men vi må ikke bli for selvopptatte.

Vi alle kan med stor tilfredsstillelse konstatere at OL, og byen Tromsø er blitt vedtatt av NIF. For noen en stor skuffelse, for andre en glede. Jeg ber at hele skøyte-Norge står bak dette vedtaket. Vi må arbeide sammen for at et slikt arrangement blir lagt til Norge.

I den forbindelse vil jeg komme med noen betraktninger uavhengig av OL-søknaden. For å gjøre vår sport til et bedre for kommende generasjoner bør vi bygge en høyfjellsbane på Geilo, innendørs selvsagt. Slike visjoner er tidligere fremkommet, men aldri kommet på bane. Jeg tror at med dagens situasjon ville dette være fullt ut mulig. Hvorfor skal «alle», reise over Atlanteren for å kunne sette rekorder, når vi kan gjøre det samme her hjemme? Vi gjør et forsøk!

Jeg kan se at mine uttalelser vil kunne vekke oppstandelse i visse kretser. Jeg har tidligere bannet i kjerka, men det får stå til hogg.

Her har du Erland Kroken, fått svar på noen av dine filosofiske tanker rundt din gode artikkel. Skøyteledere uten egne barn.

Skøytevenner! Vi står foran et nytt ting i juni. «Tenk nytt og stort», som Kjell Trystad sa til meg da vi satt på toget opp til Verdal i forbindelse med en ungdomslandskamp på begynnelsen av 1970.

Godt skøyteting.


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.