Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Et gufs fra fortiden...

Det er med meget stor interesse jeg leser forslagene til tinget i juni. Her er det mye kjent stoff! Fra garderober og tribuner, fra aktive og foreldre, fra ledere og funksjonærer. Jeg kjenner igjen forslagene og de fleste av dem er gode i den forstand at de i har til hensikt å utvikle skøytesporten videre, basert på en praktisk opplevelse av dagens situasjon. Flott! Tenker jeg og leser videre...
 
Og så kjenner jeg meg nok en gang igjen. Når det formelle Lovutvalget har slaktet det meste av de forslag som kan medføre en viss grad av endring. Jo da, man bruker formelle, korrekte ”vurderinger”, hvor man påpeker at forslaget ikke er en lovendring, eller at det er for dårlig bearbeidet/lagt frem, må samkjøres med andres forslag etc., etc. Dette minner meg om en form for hersketeknikk som jeg trodde man hadde klart å bli kvitt. Nå forstår jeg hvorfor man år etter år står dønn stille. Det er noen formaliteter fra urtiden som hindrer bevegelse. Jo da, jeg er klar over at man må ha faste rammer, regler og system. Men, ikke dersom dette blir aktivitetens største fiende. Da må man gjøre noe radikalt med måten man organiserer og forvalter systemet på. Det er for sent å komme med noe nytt forslag til tinget, men det er vel lov å komme med en oppfordring til de representanter som er lei av å se på at utviklingen av skøytesporten bremses av virkelighetsfjerne paragrafryttere, byråkrater og umoderne rammebetingelser (les:lover)?

1. Snakk sammen. Bli enige om et eller flere benkeforslag som kan få flertall, og som sikrer albuerom for utvikling. Gjerne ved å justere lovene.

2. Foreslå en lov som sikrer en helt annen sammensetning av ”Lovutvalget” enn dagens. Her er det tydeligvis ikke mange med kontakt med daglig utøvelse av skøyteidrett. Få bort unødvendig paragrafrytteri og byråkrati. Lover skal gi fornuftige rammer ikke være en tvangstrøye. Forvaltere skal ikke være føydalherrer.

3. Ikke inngå kompromiss som svekker mulighet for utvikling! Ethvert kompromiss i denne sammenheng vil bety full brems på det meste av utvikling - i praksis. Det har vi sett gang på gang!

4. Klubber og kretser i det ganske land! Pålegg representantene deres å støtte forslag som vil gi spillerom for utvikling når de stammer fra mennesker med praktisk erfaring fra skøytesport fremsetter.

5. Vil dere ha endring, så ta styringen nå! Det er to år til neste mulighet.

Lykke til med et forhåpentligvis historisk skøyteting!


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.