Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norge ute av det gode TP-selskap

Om et par uker er det verdensmesterskap over enkeltdistanser på OL-banen i Salt Lake City. Riktignok er Team Pursuit-øvelsen ikke blant de tradisjonelle, og skøytefolket har kanskje blandede følelser for denne, både blant utøvere og sofa-tilskuerne. Men det er en OL-øvelse, og vil vokse i interesse og prestisje. Eskil Ervik har flere ganger uttalt seg
meget positivt om øvelsen, også fra det ikke uinteressante perspektiv at her kan Norge karre til seg en VM-medalje.

Norge har nettopp skuslet bort en utmerket sjanse til å være med på denne øvelsen i VM, ved å melde på et rent B-lag til World Cup-en i Erfurt. Ære være våre juniorer Rukke, Johansen og van der Horst, men de mangler både rutine, samkjøring og stayer-fart i en konkurranse med voksne toppfolk: Nederland kjører Kramer, Verheijen og Olde Heuvel, OL-mester Italia stiller med sine beste, osv.; dette er ikke Trivial Pursuit, og man "leker ikke" VM-uttak. Så hva skjer? Norge blir "lappet" av Italia, kommer på siste plass (slått av alle, fra Sverige til Polen, Frankrike og Hviterussland) -- og rutsjer dermed ut av åtte-lags-kvoten til VM. Norges rundetider var over 32.0 på slutten, mens vårt søsterland Sverige knapt var over 28.0, til sammenligning. Det handler om å øve seg før eksamen.

Man må spørre seg om forbundets prioriteringer og forhåndsanalyser. Ervik og Bøkko kunne hver for seg gått raskere enn dagens landslags 4:06, med den proverbiale en hånd på ryggen, men de er altså oversjøs allerede. Det har vel sin gode begrunnelse og intensjon. Men på tribunen i Erfurt idag satt Grødum og Borgersen. Etterpåklokskap er en lettere idrett enn hurtigløp på skøyter, formodentlig, men med en eller begge av disse på laget ville kanskje Norge hatt plass i VM (der man kunne toppet med Ervik,
Bøkko og Haugli eller Flygind-Larsen). Ved forrige VM vant Norge bronse (med Ervik, Borgersen, Andersen).

Det ligger kanskje i debattforas natur at man først griper til fjærpenn og tastatur når man er skuffet og vonbroten; om man er såre tilfreds holder man sin solstadske stille jubel for seg selv. Det er i utgangspunktet ikke meningen å bidra til dette forums av og til negative og konspirasjonsorienterte side, men jeg er altså ergerlig over at skøytelandet Norge ikke har orket å skaffe seg medlemskort til VM.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.