Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Lær av Sablikova

Jeg formoder at trenerne for norske skøyteløpere ser hva Martina Sablikova gjør, men som få eller ingen andre gjør. Det bør ikke herske tvil om at hennes teknikk og måte å gå svinger på er nøkkelen til hennes suksess på særlig de lengre distansene. Hun avslutter ikke svingen før langt ut på langsiden, og starter svingen før hun er ferdig med langsiden. På denne måten får hun med seg større fart enn de øvrige ut av svingen. Hun rett og slett forlenger svingen (der løperne går raskest) og forkorter langsiden (der løperne går saktere).

Klart det koster en del å gå på den måten. En bruker noe mer krefter. Men den er utrolig effektiv, og jeg tipper Sablikova tjener i alle fall et sekund pr. runde. Jeg er sikker på at folk som Maren Haugli og Håvard Bøkko ville hatt stort utbytte tidsmessig av å etterstrebe tilsvarende måte å gå svingene på. Det forundrer meg derfor at det ikke er større oppmerksomhet rundt Sablikovas geniale teknikk i skøyteforbundet og media. Utrolig at ikke Ove Eriksen og Ingvard Havnen har kommentert saken, eller at sportsreporterne har brakt temaet inn i intervjuer med Peter Mueller, Terje Andersen m. fl.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.