Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

En sofa-hypotese

Jeg har en sofa-hypotese: 1500 meter er den viktigste distansen i et EM eller VM i all-round. Jeg mener også at det er den distansen hvor norske løpere har falt mest av lasset de siste årene.

Nå som Terje Bård, Magne, Leif Harry & co snart har utdebattert rekrutteringen i skøytesporten til det trivielle, så kunne dette kanskje være noe å hygge seg med innen sesongen går i gang for alvor.

Jeg skal ikke gjøre meg til dommer over den meste riktige metoden for å finne svar på dette, men en mulighet er å se hvor ofte sammenlagt-vinneren har vunnet de respektive distansene, og derved lage en tabell som viser antallet av sammenlagt-mestre som vant 500m, 1500m osv. En annen løsning kunne være å gjøre det samme, men regne distansene ut på sammenlagt-pallen; hvor ofte er topp tre i sammendraget også blant topp 3 på de respektive distanser. En tredje løsning kunne være å si hvor stor poeng-messig avstand det er på sammenlagt-vinneren og sammenlagt nr. 2 på hver distanse, og så utregne hvilken distanse som har vært mest avgjørende, både antall ganger og i total poengdifferanse. Man kunne også kjøre testen på hvor ofte sammenlagtvinneren IKKE har vært blant topp 3 på de respektive distanser. Mange muligheter som vil gi interessante svar. Tidsperioden kunne kanskje være de siste 30 årene?

Hvorfor er dette viktig? Jeg vet ikke om det er viktig. Men sofahypotesen sier meg at norske løpere er så hekta av på de to korte distansene at de ikke kan vinne sammenlagt til tross for rimelig gode plasseringer på de to lengste.

Naturligvis er det tusen andre og kanskje viktigere grunner, men en oktoberkveld kan vel ikke brukes mer konstruktivt enn å avgjøre hvilken all-round distanse som er den viktigste? Sportslige hilsener fra skøytebyen København!
 
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.