Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Støtte til Grødum

I mediene leser man at Øystein Grødum har bestemt seg for å ta en sesong til. Det står også om at han vurderer psykologhjelp og at han tror laget kan ha blitt overtrent.

Det er tydelig at Grødum ikke har vært i nærheten av sitt potensiale i det siste. 600 meter etter Kramer på 10 000 meter er unormalt og reflekterer ikke hva Grødum kan. Teknikken stemmer ikke i konkurranse spesielt, og den imponerende sving- og langdistanseteknikken fra 2005 virker så langt borte i dag.

For meg virker det som om den norske langsideteknikken (og dermed svingteknikken) ikke sitter slik som hos de beste, som bruker banebredden på en hittil  ukjent måte. Sablikova og Kramer får en unik tyngdeoverføring som det kan være er mer moderne enn det vi ser hos de norske, selv om Sablikova faktisk minner mye om Grødum fra 2005 i løpesettet.

Kanskje trengs det en del teknisk oppgradering av de norske? Men langsideteknikk og kanskje overtrening fører til dårlig selvbilde og  tapertanker. Dette må jo landslaget virkelig ta fatt i, for mange presterer under pari - bare Håvard Bøkko leverer (pussig nok etter en sykdomsperiode). Grødum skal ha takk for at han går en sesong til, og landslaget fortjener  oppmuntring i en tid hvor det røyner på. Talentet er like stort som hos nederlenderne og amerikanerne/italienerne, det trengs trolig bare noen
(avgjørende) justeringer, så er man der igjen!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.