Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

10.000-meteren

Jeg forventet reaksjoner på mitt innlegg om å sløyfe 10.000 m, og slik skal det være. Jeg ser gjerne fortsatt på 10.000 m, men spørsmålet er først og fremst hva som er best for skøytesporten og folk flest. Spør en del folk utenfor den harde kjerne av entusiaster hva de synes om 10.000 m på skøyter. Blant kjenninger som tidligere var interessert i skøytesport har interessen dalt betraktelig, og 10.000 m har jeg inntrykk av at alle synes blir for kjedelig. Vi kan ikke leve på gamle minner om skøyteløp med stappfulle tribuner på Bislett i bitende kulde, for konkurransen fra andre "action"-pregede idretter er for hard i dag.

Ved å sløyfe 10.000 m i internasjonale mesterskap ville en f.eks. kunne øke deltakere i verdensmesterskap fra 24 til 36 slik at flere nasjoner kan delta, for det tar ikke lenger tid å kjøre 36 løpere på 3.000 m enn 24 løpere på 5.000 m. I årets verdensmesterskap på herresiden utgjorde nordmenn og nederlendere en tredjedel av deltakerne.

Jeg har stor sans for skøyteentusiaster med djevellua og håper de stiller trofast opp i mange år, men det er beklagelig dersom noen har fått snudd lua med øreklaffen nedover øynene slik at de har mistet gangsynet. Nesten ingen unge er interessert i skøyteløp, for blant ungdom gjelder fart og spenning. Jeg tror vi entusiaster må skille litt mellom det som interesserer oss og den store massen - vi ønsker vel alle en stor oppslutning om vår kjære skøytesport.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.