Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

NRK og skøyter

Meningene er delte om NRKs skøytedekning. Selv vil jeg påstå at den i vinter har vært over all forventning – forholdene tatt i betraktning. 

Ove Eriksen har sine sterke og svake sider som kommentator. Jeg tror de fleste av de svake sidene har å gjøre med manglende forberedelser. I motsetning til sine kolleger på ski- og fortballfronten, er Eriksen ikke «profesjonell» – han har andre arbeidsoppgaver å skjøtte mellom skøyteslagene. Mikkel Stølen har raskt utviklet seg til hurtigløpssportens beste «ekspertkommentator» på lenge. Saklig og balansert, der forgjengerne har brukt mye tid og energi på personlige kjepphester.

At skøyter ikke får like bred dekning som ski, har jo sin «naturlige» forklaring: Skiløperne har jo verdenscup-stevner som perler på en snor vinteren igjennom, mens skøyteløperne tar seg lange og hyppige pauser midt i sesongen. Skal hurtigløp oppnå større popularitet, må sporten vise seg frem på lik linje med konkurrentene. Helst med den
typen øvelser som i utgangspunktet vekker mest interesse: De tradisjonelle.

Mye tid på NRK2 er en annen sak. Også her vil større «synlighet» være med på å bedre hurtigløpssportens stilling i mediebildet. Men er det ikke også slik at de norske prestasjonene spiller inn når NRK fordeler sendetid? I skiøvelsene er det gjerne flere norske med vinnersjanser – i hurtigløp på skøyter er det snakk om et svakt håp om en og annen tredjeplass...

Min konklusjon må altså bli, at NRK har gjort jobben sin denne vinteren. Det er skøytesporten, med svakt konkurransetilbud og dalende norske prestasjoner, som har sviktet.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.