Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norsk skøytesport på stedet hvil

Jeg leste Per Ivar Henriksbøs innlegg med interesse. Undertegnede var på sitt første skøyteting i 1999 i Stjørdal. Den gangen hadde min klubb, IF Fram Larvik, et forslag som omhandlet uttakskriterier og jenterepresentasjon. I alle årene siden har dette vært et tema som har gjentatt seg, og diskusjonene har til dels vært friske, men har det skjedd noe på disse årene?
 
Etter min mening er det ikke skjedd noe positivt på dette området. Fortsatt blir jentene diskriminert når det gjelder uttak. Det toppet seg sist vinter da vår landslagssjef tydelig viste for hele skøyte-Norge hva han mener om kvinnelige skøyteløpere. Det er helt utrolig at han får lov til å fortsette i den stillingen etter en slik oppførsel.
 
På skøytetinget sist sommer ble vi oppfordret til å være lojale og ikke skape negative oppslag i pressen. Det er jo ikke noe merkelig at det sprekker for noen når det ikke engang er lov til å diskutere dette internt på skøytetinget.
 
Denne høsten har vi i de første WC-løpene kun vært representert med to løpere, og i hvert fall en av dem har måttet betale deler av reisen selv! Hun har gjort jobben sin meget godt, tre sterke personlige rekorder og bare et par sekunder fra plass i A-puljen på 3000m. Når det nå var 5000m i Kolomna i Russland, som er denne løperens beste distanse, måtte hun være hjemme da hun ikke var kvalifisert til å stille i A-gruppa – til tross for at det var flere norske i B-gruppa på guttesida.
 
Hvor lenge skal vi godta denne forskjellsbehandlingen? Bør en del av ledelsen i skøyteforbundet fjernes? Vi har i dag mange lovende unge løpere som om få år være aktuelle for WC-løp. Hvilke signaler er det vi gir dem i dag? Er en slik tydelig forskjellsbehandling det disse jentene trenger for å trene nok til å komme i verdenseliten? Hvis skøyteforbundet skal opptre seriøst, må vi ha et jentelag i WC, og vi må satse langsiktig både på unge løpere og på de etablerte løperne vi har i dag.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.