Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Svar til Hege Bratli

Selvfølgelig er det mange foreldre som står på i skøyteklubbene rundt, men dessverre er det mange som svikter og ikke gjør den egentlige jobben sin også. 480 løpere i Sandefjordløpet var bra, men vi burde hatt mange flere skøyteløpere rundt om i vårt langstrakte land enn det vi har i dag. Bredden er etter min vurdering alt for dårlig. Og blir bredden for liten, så er sjansen for å få frem gode løpere også sterkt redusert.

Tar vi ett tilfeldig år som 1983, var da 77 gutter under 50,0 på 400 meter, i fjor var det 33. 11 årsklassen var det 54 løpere under 56,0 på 500 meter, mot 24 i fjor. I 12 år var det 64 løpere under 54,0 på 500 meter mot 32 i fjor. Det var 52 løpere under 50,0 på i 13 år mot 26 løpere i fjor. 54 løpere under 48.0 på 500 meter i 14 år, mot 28 i fjor. Det er med andre ord nesten en halvering på drøye 20 år. Og i 1983 var det verken innendørsis eller klappskøyter. Hadde det vært det, så hadde enda flere løpere vært under disse nevnte tider i 1983.

Jeg spør meg virkelig om hvorfor følgende klubber ikke er aktive lenger? Du skal ikke langt tilbake i tid for å finne atskillige løpere fra følgende klubber; Hortens SK, Lisleby FK, Moss SK, Spk. Ceres, Strømmen IF, Fagernes IL, Geilo IL, Nesbyen IL, IF Liv, OSK, Nesodden IF, Bossekop UL, IL Sverre, Stjørdals Blink, Verdal IL, Lillehammer SK, Otta IL, Oppdal SK og Rjukan IL. I dag er det null aktivitet i disse klubbene, utenom OSK som har to aktive løpere. Med gode ledere tror jeg disse klubbene hadde eksistert i dag, kjære Hege Bratli. Jeg vet det er mye positivt i dagens skøyte-Norge, heldigvis. Men det er viktig å fokusere på utfordringene vi har, og at vi ikke undervurderer dem. Jeg mener det bør være mulig å rekruttere 10-20 nye barn hvert år i mange norske klubber. Så vil noen av disse falle fra igjen år etter år, det kan vi ikke gjøre så mye med. Men hvor mange klubber er det som rekrutterer 10-20 nye hvert år for tiden?

Derfor mener jeg at mange ledere og klubber må gå i seg selv og spørre hva kan vi gjøre for å bli en bedre klubb. For vi skal vel hele tiden forsøke å bli bedre?

Kjære skøyte-Norge lykke til videre – stå på samlet – da er vi sterkest!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.