Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Hva nå?

Vår landslagstrener Peter Mueller har etter mitt skjønn nok en gang bevist at han ikke er inkluderende. For meg virker det som mannen mangler total empati. I hvert fall overfor Mari Hemmer. Mueller burde tatt jenta inn i varmen og støttet henne 100 prosent. Jeg spør meg er det denne mannen vi trenger i årene fremover? Han har etter mitt skjønn tilført norsk skøytesport lite de årene han har regjert, selv om jeg også vet at flere av landslagsløperne roser ham for sin innsats. Vi har riktignok fått to verdensmestere i hans periode, men det var vel ikke han som trente de frem til gullet. Skulle amerikaneren nå selv si opp etter sesongen, så håper jeg inderlig at han ikke drar med seg noen fallskjerm videre.

Spørsmål to; Hva tenker skøytestyret og grasrota om de nest beste løperne i Norge? De går jo for lut og kaldt vann. Etter nyttår har de hatt få eller ingen oppgaver utenom norgescupløpene. Jeg tror at skal norsk skøytesport opp på ett høyere nivå enn i dag, så må også de nest beste få mer attraktive oppgaver. Gå inn for en europeisk cup, med f. eks. fire løp i Europa etter nyttår. Jeg tror Mari Hemmer og de nest beste i landet vårt kan få en oppblomstring ved en slik oppgave. Det er skøyteting snart, og der håper jeg norsk fremtid på isen blir et hett tema.

I tillegg forventer jeg at norske skøyteklubber tar rekrutteringen på alvor. Heldigvis gjør noen det, men svært mange klubber må da gjøre altfor lite. Vær klar over at uten våre veteranløpere hadde norske årsstatistikker vært tynnere enn noen gang. Jeg mener at Norge i dag har for få løpere i de aldersbestemte årsklasser til å få frem ett godt norsk landslag - med flere løpere i verdenstoppen.

Stå på folkens – i dag og de neste uker vi gjør arbeidet videre mot de nye sesonger. En spesiell hilsen til ildsjelene i Kristiansund, som nå får kunstisbane. Jeg tror dere kan bli en ny fargekladd i norsk skøytesport.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.