Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Svar til Elvebakk, Offerdal og Sletsjøe

De som har lest Harald Elvebakkes innlegg av 28. mars og mine innlegg denne sesongen vet at jeg er klart enig med Elvebakk når det gjelder 10000-meteren. Det å foreslå å fjerne 10000-meteren er som Elvebakk skriver som å banne i kirken. De vil også vite at jeg er klart uenig med Elvebakk når det gjelder uttak og spesielt manglende uttak av Mari Hemmer. At Hemmer ikke skulle være god nok for allroundmesterskap ennå mener jeg er direkte feil. I EM ble hun nr. 18 og hadde hver tredje EM-deltager bak seg til slutt, til tross for at hun gikk en heller dårlig 3000 meter til henne å være denne sesongen, i et EM med bare 27 kvinner. Mener Elvebakk at EM skal bestå av færre enn 18 kvinner? Jeg mener det er å gjøre idretten vår mindre enn det den er. Flere andre idretter, både vinter- og sommeridretter har langt flere deltagere i sine mesterskap enn det hurtigløp har. Etter alle uttakskriter, også selv etter de svært strenge norske uttakskriteriene, ville det åpenbart ha vært feil å ikke ta ut Hemmer til EM. Norsk uttakspolitikk generelt, ikke minst innen hurtigløp, har den ukultur å la være å ta ut utøvere som er godt kvalifisert internasjonalt. I mange av disse tilfellende ville det ha vært langt mer motiverende for utøveren mht. fremtidig satsing å bli tatt ut til mesterskap og annen viktig internasjonal deltagelse.

Når det gjelder Ove Eriksen setter jeg pris på hans økende entusiasme. Imidlertid er hans unøyaktighet en ulempe. Like før et par er i mål kan han gi inntrykk av å være nokså sikker på hvem som vinner paret eller om løperen kommer under en bestemt tid. Det er bare tipping hvor han ofte bommer. Tilsvarende bom har han også hatt under det pågående svømme-VM som han også kommenterer da han hadde feil svømmere på pallen like før mål. Det bommes også når det gjelder sammenligninger med skjemaer. Mikkel Stølen anser jeg som et frisk pust i kommentatorboksen. Jeg synes det er bra med en viss utskifting av ekspertkommentatorene da ulike kommentatorer ser ulike sider ved idretten slik at selv den mest ihuga entusiasten lærer noe nytt. Både Arnfinn Fagerli og Mikkel Stølen er på hver sin måte kommentatorer som det er interessant å høre på. Når der gjelder kommenteringen fra allroundmesterskapene har det vært gjennomgående på TV og det jeg har hørt på radio at de i alt for stor grad blir behandlet som enkeltdistansemesterskap. F.o.m. andre distanse bør det nærmest være selvfølge å alltid nevne poengsummene. Her svikter vel alle norske skøytekommentatorer da poengsummene bare unntaksvis oppgis. Det er noe som det skulle være enkelt å rette på.

Forøvrig er jeg enig med Elvebakk i at det ser lysere ut med flere unge løpere. I tillegg vil jeg fremheve planer om innendørsbaner i noen norske byer. Det vil eller i alle fall bør gi norske løpere og tilreisende løpere fra andre land langt bedre treningsforhold. Selv om ikke alle hallene vil få is hele året vil det være av stor betydning bl.a. ved at et samarbeid kan sørge for at minst en skøytehall i Norge har is til enhver tid.

 


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.