Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Oslo

Jeg gratulerer også Tromsø. De klarte med minst mulige margin, og vel ved tilfeldige omstendigheter som helsemessige grunner for at tidligere idrettspresident trakk seg, å bli norsk kandidat til OL i 2018. Det er lett å fremstå som dårlig taper i noens øyne, men det bør ikke forhindre fortsatt debatt. Det er først og fremst norsk idrett som er taperen nå.

Med all respekt for Tromsøs OL-tilhengere er valget av Tromsø sterkt beklagelig for norsk idrett, også for sommeridretten. I utgangspunktet er jeg mer bekymret for idretten generelt enn for skøytesporten spesielt da det jo skal bygges skøytehall i Oslo uansett OL i tillegg til skøytehaller i andre norske byer. Men når Henning Hagelund skriver at OL-avgjørelsen til fordel Tromsø betyr en utsettelse av skøytehall i Oslo gjør ikke det saken bedre. Først og fremst håper jeg uansett at Oslos nye storstue for skøyter blir en hall av OL-kvalitet da Oslo er en naturlig fremtidig VM-by i hurtigløp og dernest at det ikke blir noen slik utsettelse som Henning Hagelund skriver. Tiden er overmoden og norsk skøytesport trenger hall i Oslo like snart som om Oslo hadde vært OL-kandidat og ikke først i 2015. Etter det jeg forstår er skøytehall øverst på lista over store idrettsanlegg i Oslo etter nye anlegg til VM i nordiske grener.

Selv om avgjørelsen for hvilken by som er norsk OL-kandidat for 2018 er tatt er det vel ingen i dag som vet hva som skjer dersom Tromsø ikke blir tildelt OL i 2018. Det bør da ikke være noen automatikk i at Tromsø blir norsk kandidat for OL i 2022. Veien er lenger nå, men håpet bør ikke være ute. Selv om Oslo ikke vant denne runden er det positivt med sterkere fokus på idrettsanlegg i Oslo, ikke minst blant Oslo-politikerne.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.